Europarlamentarii români, prezenţă bună în Parlamentul European

Europarlamentarii români au o contribuţie substanţială la redactarea rapoartelor şi a celorlalte documente care influenţează procesul legislativ din Parlamentul european.

Adăugat: 6 Septembrie 2011
Ultima actualizare:6 Septembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit unui studiu realizat de Institutul European pentru Democraţie Participativă, care va fi dat publicităţii,  şi-a marţi, ei au o prezenţă tot mai bună la lucrările în plen.

Dacă în prima parte a mandatului România se afla pe ultimul loc la capitolul prezenţă, anul acesta delegaţia noastră a urcat pe locul al 16-lea din cele 27 de state-membre şi calitatea intervenţiilor a crescut.

Nu cu mult timp în urmă, europarlamentarii români erau fruntaşi doar la aşa-numitele activităţi secundare, adică interpelări, moţiuni de rezoluţie şi discursuri, datele mai recente arată o creştere a interesului şi pentru activităţile de substanţă, precum redactarea de rapoarte şi a altor documente de o importanţă decisivă asupra procesului legislativ european.

Reprezentanţii PSD şi  PC şi cei ai PDL sunt aproape la fel de activi când e vorba să se adreseze plenului, democrat-liberalii fiind şi cei mai prezenţi la lucrări.

La polul opus se află europarlamentarii aleşi pe listele PRM: Corneliu Vadim Tudor şi George Becali.

Studiul institutului Cvorum îi atestă drept cei mai influenţi europarlamentari români pe Marian Jean Marinescu de la PDL, pe liberalele Adina Vălean şi Renate Weber, precum şi pe reprezentanta PSD Rovana Plumb.

Mai multe aici:http://www.votewatch.eu.Autor:
Cătălina Creţu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Septembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza