Europarlamentarii români prevestesc zile negre pentru Grecia

Finanțatorii internaționali vor renunța să mai investească în Grecia, iar țara va intra în zilele următoare într-o situaţie de tensiune economică şi socială fără precedent, susțin europarlamentarii români.

Adăugat: 6 Iulie 2015
Ultima actualizare:6 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Teodor Stolojan, europarlamentar PNL
trimite pe mail

Europarlamentarii români susţin că pentru Grecia va urma o perioadă foarte dificilă, pentru că guvernul elen va trebui să rezolve problema datoriei ţării faţă de creditorii internaţionali.

De asemenea, ei sunt de părere că oamenii de rând vor resimţi cel mai puternic efectele crizei.

Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru spunea că finanţatorii internaţionali vor renunţa să mai investească în Grecia, în condiţiile în care viitorul european al acestei ţări este incert.

De asemenea el preciza că Grecia va intra în zilele următoare într-o situaţie de tensiune economică şi socială fără precedent.

"Inexistenţa rezervelor valutare de către Banca Naţională, ca să poate să ajute guvernul să îşi plătească obligaţiile, şi faptul că băncile sunt lipsite de lichidităţi şi depindeau de finanţarea de la Banca Centrală Europeană", a spus Victor Boştinaru.

Eurodeputatul PNL Theodor Stolojan spunea că şi românii care lucrează în Grecia vor fi afectaţi de această criză.

El aprecia că Grecia va trebui să ajungă la o înţelegere cu autorităţile financiare, dacă vrea să rămână în lumea afacerilor internaţionale.

"Creditorii vor trebui să evalueze pontenţialul real al Greciei de a genera venituri, dacă obligaţiile de plată, eşalonate pe ani, corespund cu acest potenţial şi, dacă nu corespund, atunci trebuie luate măsuri fie de a extinde termenele de rambursare a datoriei, fie de a reduce o parte din datorie", a susținut Theodor Stolojan.

Este de aşteptat ca şi în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg să aibă loc o dezbatere extraordinară pe situaţia din Grecia.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza