Europarlamentarii români cer sprijinul Parlamentului European în cazul familiei Bodnariu

Claudia Ţapardel şi Viorica Dăncilă, europarlamentari PSD au solicitat sprijinul Parlamentului European în legătură cu Familia Bodnariu. Interpelări în PE au fost făcute şi de Cristian Buşoi şi Maria Grapini.

Adăugat: 19 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:19 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Eurodeputata PSD Claudia Ţapardel cere sprijin în Parlamentul European pentru reîntregirea familiei Bodnariu.

"Cer implicarea Parlamentului European, a Comisiei Europene, a tuturor instituţiilor europene şi fiecărui coleg în parte, pentru susţinerea drepturilor fundamentale ale familiei europene. Cetăţenia europeană a tuturor imigranţilor care trec prin astfel de situaţii cere atenţia noastră. UE are datoria de a-şi apăra cetăţenii de orice formă de abuz”, le-a transmis  colegilor eurodeputata din România.

De asemenea, europarlamentarul Viorica Dăncilă, a solicitat  în plenul Parlamentul European, transparenţă din partea autorităţilor norvegiene, în cazul familiei Bodnariu, întrucât, susţine ea, nu există informaţii oficiale privind motivaţia pentru care au fost luaţi cei cinci copii. 

Deşi Norvegia nu este un stat membru al UE, Marius Bodnariu, tatăl copiilor, este cetăţean al Uniunii Europene, şi  este important ca acesta şi familia sa să fie protejaţi de normele şi instituţiile europene, dincolo de eforturile pe care le fac autoritaţile din România, precizează europarlamentarul social-democrat.

Într-un comunicat de presă,  Viorica Dancilă  reînnoieşte apelul către eurodeputaţi şi instituţiile europene, de a oferi sprijin familiei Bodnariu. 

De menţionat că delegaţia PSD a transmis o scrisoare preşedintelui Martin Schulz prin intermediul căreia explică cazul Bodnariu şi cere sprijin.

Intervenţii de la tribuna plenului Parlamentului European în cazul Bodnariu au mai fost făcute şi de europarlamentarii Cristian Buşoi şi Maria Grapini şi Daniel Buda.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Amalia Bojescu, Petruţa Dinu
Adăugat:
19 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza