Europarlamentarii PNL lansează "Ghidul pentru accesarea banilor europeni"

Ghidul pentru accesarea banilor europeni conţine informaţii de bază despre modalitatea în care cetăţenii români pot accesa, direct, fonduri europene.

Adăugat: 27 Iunie 2016
Ultima actualizare:27 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Cristian Buşoi, europarlamentar PNL
trimite pe mail

Europarlamentarii PNL au lansat, astăzi, un ghid pentru accesarea banilor europeni direct de la Bruxelles.

Eurodeputatul liberal Cristian Buşoi a declarat că broşura este structurată pe domenii şi programe multianuale şi conţine informaţii de bază despre modalitatea în care cetăţenii români pot accesa, direct, fonduri europene, fără a se lovi de birocraţia din ţara noastră.

"Am adunat într-un ghid, într-o broşură, care sper să fie utilă ONG-urilor, agenţilor economici, instituţiilor din administraţia publică, altor beneficiari ai fondurilor europene, informaţii despre cum se pot accesa bani europeni direct de la Bruxelles, dincolo de axele de finanţare şi de programele pe care România le-a negociat cu UE şi care vor fi accesate prin Ministerul Fondurilor Europene sau prin alte instituţii din România. Există oportunităţi de a accesa fonduri europene direct de la Bruxelles în domeniul proiectelor de mediu, educaţiei, sănătăţii, protecţiei consumatorului, IMM-urilor, mă refer la programul COSME, iar pentru universităţi şi institute de cercetare în domeniul cercetării - marele program al UE Orizont 2020", a declarat Cristian Buşoi la evenimentul de lansare a broşurii intitulate "Ghidul pentru accesarea fondurilor europene".

Cristian Buşoi a mai spus că românii care vor să aplice direct la Bruxelles pentru bani europeni, trebuie să completeze o cerere disponibilă exclusiv on-line pe pagina  oficială a Uniunii Europene, transmite redactorul RRA,  Alina Bordeiaşu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
27 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza