Europa, sub caniculă. Avertizările MAE

Ministerul român de Externe a emis mai multe avertizări pentru cetăţenii care vor să călătorească în mai multe ţări europene, care se află sub cod roşu sau portocaliu de caniculă.

Adăugat: 8 August 2015
Ultima actualizare:8 August 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mai multe state europene se confruntă cu temperaturi extrem de ridicate.

Ministerul Afecrilor Externe a emis mai multe avertizări pentru cetăţenii care vor să călătorească în aceste ţări.

Astfel, în Ungaria, Italia şi în Croaţia sunt în vigoare coduri roşii de caniculă, iar temperaturile vor atinge frecvent 40 de grade în următoarele zile.

"Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români consultarea paginilor de Internet http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/1/0/HU-Ungaria.html & www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (ce poate fi descărcată gratuit din „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale".

Românii care se află pe teritoriul acestor ţări trebuie să se informeze din timp despre eventuale restricţii de circulaţie ce pot fi impuse de autorităţi, atât pe autostrăzile şi drumurile naţionale, cât şi pe calea ferată.

Şi cei ce ajung în zona litoralului bulgăresc trebuie să consulte site-urile care le oferă informaţii despre starea drumurilor.

În estul Bulgariei există riscul producerii de incendii de vegetaţie. Valul de căldură va persista în toată Europa în cursul săptămânii viitoare.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza