Europa, SUA şi NATO condamnă ferm atentatul de la Paris

Comunitatea Internatională condamnă, la unison şi în termeni fermi, atentatul terorist de la Paris

Adăugat: 7 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:7 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Angela Merkel, Cancelarul Germaniei
trimite pe mail

Marea Britanie, preşedintele Comisiei Europene, cancelarul Germaniei şi secretarul general al NATO, Spania, Italia, România, au reacţionat deja la vestea atentatului terorist asupra redacţiei Charlie Hebdo, denunţând în termeni fermi atacul laş şi dezgustător.

Comisia Europeană, SUA, Germania, Spania şi Marea Britanie au condamnat miercuri cu fermitate atacul armat asupra sediului publicaţiei franceze de satiră Charlie Hebdo la Paris, soldat cu 12 morţi, relatează France Presse, citată de Agerpres.

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a condamnat la rândul său atacul, "considerându-l un act intolerabil, o barbarie".

Şi Spania a condamnat atacul, "considerându-l un act terorist infam şi laş'. 'Am primit cu oroare vestea privind actul terorist infam şi laş comis astăzi asupra sediului săptămânalului francez Charlie Hebdo la Paris", a precizat guvernul spaniol într-un comunicat, citează Agerpres

Cancelarul german Angela Merkel a condamnat la rândul său atacul, considerându-l un "atentat abominabil".

Premierul britanic David Cameron a declarat că atacul este unul "revoltător" şi şi-a exprimat solidaritatea cu Franţa în lupta împotriva terorismului.

Casa Albă a dat asigurări că va sprijini autorităţile franceze pentru a-i pedepsi pe cei responsabili de comiterea atacului. Imediat după atentatul terorist de la Paris, în Italia starea de alertă antiteroristă a fost ridicată la nivel maxim, pentru a preveni posibile atentate.

"Întreaga Casă Albă este solidară cu familiile celor care au fost ucişi şi răniţi în acest atac', a declarat Josh Earnest, purtător de cuvânt al preşedintelui american Barack Obama, citat de postul MSNBC.

'Înalţi responsabili de la Casa Albă sunt în contact strâns cu omologii lor francezi (...) SUA sunt pregătite să colaboreze cu autorităţile franceze pentru a le ajuta să desfăşoare ancheta", a adăugat el.

La Bucureşti, preşedintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta şi ministrul de Externe au condamnat, de asemenea, atentatul din capitala franceză.

Autorităţile române au decis să păstreze nivelul precaut al sistemului naţional de alertă antiteroristă, a declarat, pentru Radio România Actualităţi, purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii, Sorin Sava.

În Italia, după atacul de la Paris, a fost declanşată starea de alertă maximă pentru a se preintâmpina posibilele atentate teroriste.

O atenţie deosebită din partea forţelor de ordine va fi acordată aeroporturilor şi gărilor din Peninsulă.

În această seară a fost convocată o reuniune pentru a se verifica dispozitivele de securitate, care au fost extinse după atacurile din ultimele săptămâni din Canada şi Australia - a transmis corespondentul RRA, Elena Postelnicu.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Elena Postelnicu
Adăugat:
7 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza