Europa, în deficit de specialişti în IT

La Bruxelles va fi lansată luni, o aşa-numită Coaliţie pentru locuri de muncă în sectorul digital, care va reuni principalele părţi interesate.

Adăugat: 4 Martie 2013
Ultima actualizare:4 Martie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Uniunea Europeană înregistrează un deficit major de locuri de muncă în sectorul IT, adică al tehnologiei informaţiei, iar astăzi face primii paşi oficiali pentru acoperirea lui.

Companii precum Nokia, Cisco, Hewlet Packard sau Alcatel fac parte din proiectul pe care îl lansează luni, Comisia Europeană.

Lideri de top ai acestor firme vor face parte din conducerea acestei coaliţii pentru locuri de muncă în sectorul digital.

Victor Kapra, analistul IT consideră că internetul este "cel mai important mijloc de producţie al omenirii"

 "Internetul a devenit cel mai important mijloc de producţie al omenirii, soluţiile software pentru bussines devin obligatoriu pentru orice companie mare şi de aceea această dezvoltare extraordinară, iată, pe cei trei vectori, duce la acest deficit. Marile produse de tehnologie a informaţiei vin totuşi din SUA şi din Asia şi Europa trebuie să recuperze acest deficit" a spus el.

Nici România nu face excepţie de la tendinţa europeană.

Factorilor generali li se adaugă şi un siste educaţional neperformant  este de părere, Victor Kapra.

"Din păcate, în ultimii 20 de ani şcoala de matematică şi-a pierdut din vigoare, mulţi se orientează spre domeni deja aglomerate, precum relaţiile publice, şi din această cauză deficitul de specialişti IT în România va continua să se manifeste, mai ales că sunt foarte, foarte mulţi dintre cei buni care sunt recrutaţi de companiile internaţionale şi pleacă din ţară" a mai declarat Kapra.

Deşi piaţa IT este în creştere şi a depăşit cu brio criza economică, paradoxal, deficitul de forţă de muncă este şi el în creştere. Autor:
Ciprian Sasu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Martie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza