Europa, dată peste cap de zăpada

Ucraina, Republica Moldova și vestul Europei, sunt afectate de căderile masive de zăpadă.

Adăugat: 8 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:9 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Ucraina, unde, din cauza căderilor de zăpadă, autorităţile au interzis circulaţia tuturor mijloacelor de transport pe şoseaua Odesa-Reni, precum şi pe drumurile de acces spre localitatea Belgorod Dniestrovski - Cetatea Albă, şi au închis patru puncte de trecere a frontierei cu Republica Moldova.

Acolo ninge puternic şi viscoleşte în mai multe regiuni, iar în sud rămân blocate mai multe porţiuni de drumuri, potrivit Radio Chişinău.

În Bulgaria, căderile de zăpadă au condus la închiderea circulaţiei în şase judeţe din nord-estul ţării, iar astăzi este cod galben de frig.

Două puncte de control de la graniţa cu Turcia, respectiv cu Serbia, sunt închise, după cum ne-a informat corespondentul RRA, Petio Petkov.

Şi vestul Europei este afectat de căderi masive de zăpadă şi de temperaturi foarte scăzute.

Acestea au făcut deja victime: în Polonia, 10 persoane au murit de frig, în condiţiile în care temperaturile au scăzut sub minus 20 de grade, iar în Italia, 7 persoane şi-au pierdut viaţa din aceeaşi cauză, printre ele şi un cetăţean român în vârstă de 46 de ani, om al străzii, la Messina, după cum transmite corespondentul RRA, Elena Postelnicu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:
9 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza