Europa "ar trebui să reacționeze ca un întreg" în fața atacurilor

Europa ar trebui să reacţioneze ca un întreg în faţa diversităţii atacurilor cu care se confruntă în prezent, consideră expertul în securitate Hari Bucur Marcu.

Adăugat: 13 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:13 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Invitat astăzi la emisiunea "Probleme la zi", de la Radio România Actualităţi, Hari Bucur Marcu a precizat ce măsuri ar fi necesare la nivel european.

"În primul rând politici comune, adică o politică europeană, deci nu politici naţionale, o organizaţie comună, o instituţie comună care să aplice aceste politici, finanţare comună, în aşa fel încât Europa să nu-şi mai paseze responsabilităţi de la un stat la altul, de la un organism la altul, de la o instituţie la alta", a spus Hari Bucur Marcu.

La rândul său, consultantul în turism, Răzvan Pascu, a apreciat că nu ar trebui să ne simţim în nesiguranţă în Europa, dar că este nevoie să ne alegem cu grijă locul în care vrem să ne petrecem vacanţele.

"Este adevărat că trebuie să fim mult mai precauţi cu privire la anumite zone. Şi Turcia era una dintre aceste zone. Au fost ceva discuţii şi în lunile trecute, inclusiv referitoare la Istanbul. E adevărat că nu-l puneai pe lista neagră, aşa cum nu pun pe lista neagră şi nu o să pun mult timp de acum înainte zona Antalyei, care e foarte frecventată de către români şi merg zeci de mii, dacă nu chiar mai bine de 100 de mii de români, pe an, în vară, acolo. Lucurile încă sunt sigure", a susținut Răzvan Pascu.

Amintim că ieri, la Istanbul a fost comis un atac sinucigaş în urma căruia cel puţin 10 turişti germani şi-au pierdut viaţa.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza