Europa, afectată de temperaturi polare

O mare parte a Europei va fi dominată de un frig polar şi în următoarele zile.

Adăugat: 9 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:9 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Nu numai sud-estul Europei este afectat de vreme severă, ci şi mai multe ţări mediteraneene: Italia, Grecia, Turcia, unde astfel de fenomene sunt, în general, rare.

Ministerul de Externe de la Bucureşti îi avertizează pe românii care vor să plece spre Italia, că, în special, coasta adriatică şi regiunile sudice se vor confrunta cu noi ninsori, iar partea centrală a ţării cu vânturi puternice şi temperaturi scăzute.

De asemenea, cei care doresc să se deplaseze în Turcia, în zona Edirne - Istanbul - Bursa, sunt avertizaţi în privinţa vântului şi a ninsorilor abundente, care vor continua în următoarele zile şi care vor îngreuna considerabil circulaţia aeriană, auto, navală şi feroviară.

Astăzi, au fost anulate aproape 300 de zboruri la Istanbul, iar traficul naval prin strâmtoarea Bosfor a fost din nou interzis, din cauza vizibilităţii foarte reduse.

În Serbia, sunt prognozate în continuare temperaturi în jurul valorii de -20 grade.

Ministerul de Externe îi avertizează pe românii care vor să călătorească în ţara vecină că autorităţile sârbe au prelungit avertizarea privind condiţiile meteo severe, o situaţie critică înregistrându-se şi în Bosnia Herţegovina.

Ministerul român de Externe recomandă şi evitarea călatoriilor în Bulgaria, întrucât există pericolul formării de troiene de zăpadă şi polei pe şosele.

Cel puţin 38 de oameni au murit de frig în ultimele zile în Europa.

Cei mai mulţi, în Polonia, unde autorităţile au anunţat că încă zece oameni au fost găsiţi morţi, în ultimele 24 de ore.

Frigul a făcut victime şi în Cehia, Italia sau Macedonia.Autor:
Daniela Coman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza