EUROGRUP decide sâmbătă în privinţa programului de reforme trimis de Atena

O decizie majoră cu privire la programul de reforme trimis de Grecia către creditori va fi luată mâine, a anunţat preşedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem.

Adăugat: 10 Iulie 2015
Ultima actualizare:10 Iulie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Propunerea executivului de la Atena este analizată şi de parlamentul grec, iar mâine va avea loc o reuniune a Eurogrupului.

Şeful Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, a anunţat, astăzi, că decizia care urmează să fie luată mâine, la reuniunea miniştrilor de finanţe din Zona Euro, va fi una majoră într-un fel sau altul şi că "astăzi este studiat programul de reforme trimis de Grecia azi-noapte".

Astăzi va avea loc şi o teleconferinţă între preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, şi şefa FMI, Christine Lagarde, de la care aşteptăm mai multe informaţii.

La Bruxelles este vehiculată şi o informaţie potrivit căreia, în cazul în care Eurogrupul va lua mâine o decizie pozitivă, este posibil ca summitul de duminicăal tuturor celor 28 de state membre să nu mai aibă loc.

Semnale pozitive legate de programul trimis de Grecia au sosit de la preşedintele Franţei, François Hollande, şi de la cancelarul austriac, Werner Faymann.

François Hollande a declarat că propunerea Greciei este credibilă şi că orele care vin sunt decisive.

Werner Faymann a spus, la rândul său, că există ansa unui acord şi că aceasta trebuie luată în serios. 

În documentul trimis azi-noapte, Grecia solicită ca, în cadrul unui al treilea program de asistenţă financiară, să primească un nou împrumut de 35 de miliarde de euro, pentru a putea adopta reformele care să-i permită să reducă din datoria sa de 320 de miliarde de euro.

Aceasta reprezintă aproape 180% din PIB-ul ţării.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza