Eurodeputatul UDMR, Winkler Gyula, preocupat de autonomie

Europarlamentarul, Winkler Gyula afirmă că în viitorul program al Partidului Popular European, se face referire în mod distinct la comunităţile minorităţilor naţionale istorice şi la minorităţile imigrante din Uniunea Europeană.

Adăugat: 13 Februarie 2011
Ultima actualizare:4 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prezent sâmbătă la Târgu Mures, pentru a participa la şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali,  Winkler Gyula a declarat că în urmă cu două zile, a primit prima variantă a viitorului program al Partidului Popular European, în care se face referire în mod distinct la comunităţile minorităţilor naţionale istorice şi la minorităţile imigrante din Uniunea Europeană.

Winkler Gyula a apreciat că este foarte important acest lucru,  deoarece prin noua sa poziţie, PPE recunoaşte drepturile lingvistice,  dreptul la autodeterminare, dar şi dreptul de a folosi diversele modele de autonomie care sunt aplicate în statele Uniunii Europene.

Europarlamentarul a arătat că este vorba, de fapt, despre o evoluţie care a început la Congresul de la Bonn, din 2009, când a fost adoptată, pentru prima oară, o rezoluţie a PPE, în problematica minorităţilor naţionale şi a minorităţilor etnice.

Winkler Gyula a mai declarat că, în cadrul Biroului Politic al Partidului Popular European, care a avut loc săptămâna aceasta, la Bruxelles, PDL şi UMDR au formulat propunerea ca următorul congres al PPE, din 2012, să fie organizat în România.
 Autor:
Raul Matiş
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Februarie 2011
Ultima actualizare:
4 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza