Eugen Teodorovici şi Marius Nica au depus jurământul de învestitură

Cei doi miniştri ai Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici şi Fondurilor Europene, Marius Nica, au depus în această dimineaţă, jurământul de învestitură, la Palatul Catroceni.

Adăugat: 29 Martie 2015
Ultima actualizare:30 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Teodorovici
trimite pe mail

UPDATE Ceremonia s-a desfăşurat în prezenţa preşedintelui României, Klaus Iohannis.

La eveniment au participat premierul Victor Ponta, preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu şi Valeriu Zgonea, membri ai Executivului.

CV Eugen Teodorovici

Şefia Ministerului Fondurilor Europene va fi preluată de Marius Nica, fost secretar general al Ministerului Muncii.

CV Marius Nica

Absolvent al Facultății de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații din București (2003). Master în Teoria Relațiilor Internaționale, Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative SNSPA (2005) și un titlu de master în Administrarea Afacerilor (MBA), Facultatea de Administrare a Afacerilor în Limba Germană, Academia de Științe Economice.

A fost ofițer în cadrul Ministerului Apărării Naționale (iulie 2003-februarie 2008).

Între februarie 2008 și mai 2011 a fost consilier la cabinetul europarlamentarului Rovana Plumb de la Parlamentul European.

Administrator la SC Holding Grouptrading Internationals SRL (mai 2011-mai 2012).

A deținut funcțiile de director de cabinet al ministrului în cadrul Ministerului Mediului și Pădurilor (mai 2012-ianuarie 2013) și de secretar general al Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice (ianuarie 2013-martie 2014).

Din martie 2014 este secretar general al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, informează Agerpres

Propunerile au fost făcute de premierul Victor Ponta săptămâna această şi acceptate de preşedintele României, Klaus Iohannis.

Vineri,27 martie, premierul Victor Ponta a anunţat că Eugen Teodorovici prelua funcţia de ministru al Finanţelor, iar în locul acestuia, a fost propus Marius Nica pentru preluarea portofoliului de ministru al fondurilor europene.
 
Marius Nica deţinea funcţia de secretar general al Ministerului Muncii.
 
"Am fost şi am discutat cu domnul preşedinte Iohannis puţin mai devreme. L-am propus la Ministerul de Finanţe pe colegul meu, pe domnul Teodorovici, pentru că a fost în Guvern şi a lucrat la Finanţe şi poate să îşi facă treaba foarte bine. În locul domniei sale, la Fonduri Europene (l-am propus - n.r.) pe Marius Nica. A fost, până azi, secretar general al Ministerului Muncii", a afirmat premierul Ponta, vineri, la Palatul Victoria.
 
Potrivit şefului Executivului, cele două propuneri au fost acceptate de preşedintele Klaus Iohannis.
 
Administraţia Prezidenţială a anunţat că Eugen Teodorovici şi Marius Nica vor depune jurământul de învestitură, luni, într-o ceremonie care va avea loc la Palatul Cotroceni, la ora 10:00. 


Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
29 Martie 2015
Ultima actualizare:
30 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza