Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene

"PIB-ul României creşte în acest an cu peste 3% graţie fondurilor europene".

Adăugat: 30 Octombrie 2014
Ultima actualizare:30 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

"Produsul Intern Brut (PIB) al României va creşte în acest an cu peste 3% ca urmare a atragerii fondurilor europene", a declarat, joi, la Botoşani, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Acesta estimează că valoarea facturilor emise de România spre a fi decontate de Uniunea Europeană, ca urmare a derulării proiectelor cu finanţare europeană, se ridică la 3,5 miliarde de euro, iar sumele care urmează a fi încasate vor ajunge, de asemenea, la 3,5 miliarde de euro.

Referindu-se la gradul de absorbţie a fondurilor europene, ministrul a subliniat că acesta a ajuns, în momentul de faţă, la nivelul de 40% din totalul alocaţiilor repartizate ţării noastre.

El estimează că la sfârşitul anului viitor, nivelul de absorbţie a fondurilor europene se va ridica la 80%.

"Închidem actualul cadrul financiar 2007- 2013 cu 80% din 19,2 miliarde de euro cât a fost alocat României. Din păcate, nu putem ajunge la 100% pentru că timpul nu ne mai permite acest lucru. Să nu uităm că România a fost şase ani lipsă de pe harta Europei în ceea ce înseamnă fonduri europene. România a avut blocată finanţarea europeană în proporţie de 98%. Din păcate, am fost singurul stat în această situaţie", a afirmat Teodorovici, potrivit Agerpres.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
30 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza