Eugen Nicolicea respinge acuzaţiile privind Codul Penal

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat că acuzaţiile privind modificările la Codul Penal adoptate în această săptămână de către Camera Deputaţilor sunt false, precizând că aleşii nu beneficiază de superimunitate.

Adăugat: 15 Decembrie 2013
Ultima actualizare:15 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Social-democratul, care este membru al Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, a susţinut, din nou, că în ultimele zile au existat multe confuzii în ce priveşte modificările Codului Penal şi consecinţele acestora pentru parlamentari.

Eugen Nicolicea a mai spus că doreşte să răspundă unor acuzaţii false aduse în ultimele zile privind modificările adoptate la Codul Penal.

Într-o conferinţă de presă, susţinută duminică, la Palatul Parlamentului, secretarul general al Camerei Deputaţilor a mai afirmat că ANI şi DNA "se pot ocupa" în continuare de parlamentari.

Nicolicea a ţinut să infirme şi acuzaţiile potrivit cărora în urma modificărilor aduse Codului Penal  ANI nu se va mai putea "ocupa" de aleşi, precizând că printre cei care pot fi anchetaţi de ANI se numără, potrivit legii, preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului şi parlamentarii.

El a apelat la o serie de comparaţii susţinând că în toate ţările din UE parlamentarul este demnitar, nu funcţionar public.

"Parlamentarii au fost scoşi din categoria funcţionarilor publici. Aceasta este o afirmaţie falsă. Principala condiţie ca să fii funcţionar public în sensul Codului Penal este acea de a fi în serviciul unei instituţii publice. Evident că acest lucru nu se întâmplă. Chiar dacă Senatul şi Camera Deputaţilor sunt instituţii publice, parlamentarii nu sunt în serviciul Camerei Deputaţilor, în serviciul Senatului, sunt consilierii şi staff-ul tehnic şi ceilalţi angajaţi, dar nu parlamentarii, după cum nici preşedintele nu este în serviciul Administraţiei Prezidenţiale", a explicat el.

Deputatul ales pe listele UNPR a mai spus că, inclusiv la nivelul ambasadelor, informaţiile despre modificările la Codul Penal şi despre consecinţele acestora au fost prezentate distorsionat.
"Mulţi aveau confuzii", a afirmat Nicolicea.

Eugen Nicolicea a mai susţinut că acuzaţiile legate de subiectul scoaterii parlamentarilor din categoria funcţionarilor publici sunt false.

Nicolicea a arătat că funcţionarii publici sunt cei care lucrează pentru o instituţie publică, iar potrivit Constituţiei, parlamentarii sunt în slujba poporului.

El a adăugat că funcţionari publici sunt consilierii de la Parlament, pentru că lucrează pentru o instituţie publică, adică Parlamentul.

"Dar parlamentarii nu lucrează pentru Parlament, ci pentru popor. Nici preşedintele nu este în serviciul Administraţiei Prezidenţiale", a mai spus deputatul, potrivit Mediafax.

 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza