Eugen Bejinariu scapă de urmărirea penală

Solicitarea procurorului general cu privire la începerea urmăririi penale faţă de Eugen Bejinariu, acuzat în dosarul Microsoft 2, a fost respinsă la vot.

Adăugat: 30 Mai 2017
Ultima actualizare:30 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Bejenariu
trimite pe mail

Deputaţii au respins solicitarea procurorului general cu privire la începerea urmăririi penale faţă de Eugen Bejinariu, acuzat în dosarul Microsoft 2 de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în perioada 2003-2004, când era ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului.

În timpul dezbaterilor, Eugen Bejinariu a spus că semnătura sa pe contractul încheiat între executiv şi Microsoft Irlanda a fost dată în baza unui mandat stabilit prin hotărâre de guvern şi că acuzaţiile care îi sunt aduse sunt nefondate.

PNL şi USR au votat în favoarea solicitării procurorilor, considerând că justiţia este cea care trebuie să lămurească situaţia.

De cealaltă parte, preşedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Eugen Nicolicea, a subliniat că infracţiunea de care este acuzat Eugen Bejinariu nu era în vigoare la data la care se spune că a fost înfăptuită, precizează redactorul Radio România Actualităţi, Iulia Gherman.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
30 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza