Este iminentă o criză în sistemul energiei! Transelectrica notifică Ministerul Energiei

Din cauza consumurilor istorice de gaze naturale și energie electrică, Transelectrica avertizează asura unei posibile crize în sistemul energetic național.

Adăugat: 13 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:13 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice, Transelectrica, a notificat oficial Ministerul Energiei şi alte instituţii ale statului în legătură cu iminenţa apariţiei unei situaţii de criză în sistemul energetic naţional.

Aceasta în condiţiile în care cele câteva zile de vârf de iarnă au adus consumuri istorice de gaze naturale şi de energie electrică.

Potrivit unui comunicat de presă, cauzele acestor evoluţii ţin, între altele, de prognozele meteo, de scăderea rezervelor de apă din marile acumulări hidroenergetice sau de scăderea nivelului Dunării.

Ministrul Energiei a anunţat în şedinţa de Guvernul de ieri o serie de măsuri care să intre în vigoare doar în caz de urgenţă.

Acestea prevăd trecerea centralelor pe combustibil alternativ (păcură), dacă situaţia o va cere, reducerea exporturilor sau limitarea în tranşe a consumului de energie electrică, fără a afecta populaţia.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza