Escaladarea tensiunilor din Ucraina îngrijorează Uniunea Europeană

Uniunea Europeană este îngrijorată de escaladarea tensiunilor din Ucraina. Oficialul european, Catherine Ashton a lansat un nou apel către Rusia pentru respectarea integrităţii teritoriale a Ucrainei.

Adăugat: 14 Aprilie 2014
Ultima actualizare:14 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Catherine Ashton, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru politica externă şi de securitate
trimite pe mail

Luni,  Consiliul de Afaceri Externe se reuneşte la Luxemburg, pentru a stabili strategia forului comunitar în contextul ultimelor evoluţii, dar şi pentru a evalua posibilul impact asupra Europei al ameninţării Rusiei de a sista livrările de gaze către Ucraina.

Uniunea Europeană a dat recent asigurări că a luat măsuri pentru a anticipa o eventuală criză, precum întărirea interconectării statelor membre, astfel încât acestea să-şi poată livra una alteia gaz în caz de nevoie.

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru politica externă şi de securitate, Catherine Ashton, a reiterat duminică, apelul către Rusia de a respecta integritatea teritorială a Ucrainei şi de a-şi retrage trupele desfăşurate în apropierea frontierei.

Potrivit corespondentului RRA, Sorin Croitorescu, oficialul comunitar le-a cerut şi autorităţilor ucrainene să dea dovadă de reţinere în operaţiunile întreprinse pentru a-şi restabili autoritatea.

Catherine Ashton şi-a exprimat speranţa că reuniunea prevăzută la 17 aprilie, la Geneva, dintre Ucraina, Rusia, Statele Unite şi Uniunea Europeană, va permite stabilizarea situaţiei, mai informează corespondentul RRA.

De altfel, potrivit comunicatului MAE, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, va participa, luni, la reuniunea şefilor de diplomaţii din statele membre ale UE, care se va desfăşura la Luxemburg şi a cărei agendă se va concentra pe situaţia din Ucraina.Autor:
Sorin Croitorescu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
14 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza