Eroii căzuţi la Oituz, comemoraţi de Ministerul Apărării

În comuna Oituz din judeţul Bacău au fost comemoraţi astăzi eroii care, în urmă cu 100 de ani, au murit în luptele care s-au dat în această zonă în timpul Primului Război Mondial.

Adăugat: 19 August 2017
Ultima actualizare:19 August 2017

Politica Romaneasca
Foto: Micrea Duşa, secretarul de stat din Ministerul Apărării
trimite pe mail

La Cimitirul Eroilor din Oituz, unde sunt înhumaţi soldaţi români, germani şi maghiari, a avut loc o slujbă de pomenire la care au participat şi autorităţi de la Bucureşti, printre care şi secretarul de stat din Ministerul Apărării, Mircea Duşa.

El a evocat implicarea armatei în cele mai importante momente ale istoriei României.

"Ca şi la Mărăşti sau la Mărăşeşti, militarii romani au dat, în a treia bătălie de la Oituz o lecţie de vitejie şi tactică militară, Dacă ne gândim numai la faptul că trupele germane şi austro - ungare au avut o superioritate numerică de 20 de batalioane în comparaţie cu Corpul 4 Armată român, ne dăm seama că idealul care i-a mânat pe soldaţii noştri în lupta a fost mai presus de orice", a declarat Mircea Duşa.

Acesta a subliniat că "România, pilon de stabilitate şi securitate în regiune", nu este doar un slogan, ci reprezintă aprecierile internaţionale pe care partenerii de alianţe şi liderii mondiali le-au exprimat în nenumărate rânduri.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Gabriel Pop
Adăugat:
19 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza