Energia, pe lista de priorităţi a PDL pentru Parlamentul European

Teodor Stolojan a declarat că democrat liberalii candidaţi la Parlamentul European susţin piaţa unică a energiei.

Adăugat: 30 Aprilie 2014
Ultima actualizare:30 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Lansarea candidaţilor PDL. Sursa: PDL
trimite pe mail

Theodor Stolojan, primul pe lista candidaţilor PDL la alegerile din 25 mai, precizează că democrat liberalii vor milita în Parlamentul European pentru un echilibru între cerinţele politice europene în ceea ce priveşte energia şi competitivitatea industrială în domeniu.

Theodor Stolojan spune că în acest moment industria este dezavantajată pentru că plăteşte preţul energiei fară să beneficieze de stimulentele care sunt acordate celor care folosesc energia regenerabilă.

"Susţinem formarea pieţei unice a energiei. Prima condiţie a unei pieţe competitive e să ai competitori pe ea, or dacă nu ai competitori, ai doar doi producători şi o singură sursă de import, aia nu e o piaţă competitivă, deci presiunea creată asupra României de FMI, de Comisia Europeană, de a liberaliza preţul la gaze naturale, sigur că ne creează probleme", a spus Stolojan. 

Europarlamentarii PSD "trebuie să reprezinte cu cinste ţara"

Premierul Victor Ponta, a participat, la Bacău, la un miting electoral al alianţei PSD-PC-UNPR unde a vorbit despre realizările partidelor aflate la guvernare.

Victor Ponta s-a referit şi la importanţa alegerilor europarlamentare pentru România şi la faptul că cei care vor fi aleşi trebuie să reprezinte cu cinste ţara.

"Cred că sunt extrem de importante alegerile pentru parlamentul European, pentru că trimitem acolo 15 - 16, poate 17 colegi. Prima obligaţie pe care o au în Parlamentul European este să arate că sunt mândri de ţara lor şi eu îmi asum acest lucru pentru toţi candidaţii noştri. Este că se mândresc cu ţara lor,  că vor vorbi de bine, că ne vor apăra atunci când vor fi atacaţi sau nedreptăţiţi", a spus premierul.

PNL are în vedere fuziuni în zona dreptei

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că formaţiunea sa are destulă forţă politică şi nu are nevoie de o alianţă electorală.

El nu exclude însă, ca după alegerile europarlamentare să existe posibilitatea unor alianţe sau fuziuni în zona de dreapta.

"Partidul Naţional Liberal se consacră şi este în următorii ani definitiv punctul tare al dreptei, locul în care cine mai este, dacă mai este de dreapta, trebuie să vină sau are de venit şi în orice caz este alternativa pentru toţi oamenii din ţara asta care vor să terminăm, în fine, cu cei zece ani ai lui Băsescu şi ai PDL, dar să mergem spre viitor, şi nu spre 2004 - 2004", a subliniat Antonescu.

Diaconu: În România nu sunt plătite inteligenţa şi creativitatea

În România, din păcate, nu sunt plătite inteligenţa şi creativitatea, a spus actorul Mircea Diaconu, candidat independent pentru Parlamentul european, la o întâlnire cu alegătorii din Oradea. Coloana vertebrală a unei societăţi este reprezentată de educaţie, sănătate, mediu şi cultură, a subliniat Mircea Diaconu.

"Mă enervează că tot ce a însemnat inteligenţă, materie cenuşie, creativitate a deranjat şi a fost împins la marginea societăţii - asta e motorul lumii, domn'e, deci o societate are ca puncte principale educaţia, sănătatea, mediul, cultura, ceea ce înseamnă toate la un loc identitate şi forţă şi competitivitate. Nu economia, credeţi-mă", a spus Diaconu.

Liga militează pentru locuri de muncă

Candidatul independent, Dănuţ Liga, a declarat că din funcţia de deputat în Parlamentul European va promova crearea de noi locuri de muncă bine plătite, pentru tineri.

Dănuţ Liga spune că va duce o campanie pentru conştientizarea drepturilor pe care le au românii care lucrează în Uniunea Europeană.

"Avem bani atât de mulţi alocaţi de la Europa, încât putem rezolva nenumărate lucruri numai dacă dorim. Primul lucru pe care îl voi face dacă vi deveni europarlamentar va fi să înfiinţez puncte de informare cu drepturile pe care le are fiecare cetăţean român în ţara în care locuieşte pentru o bucată de vreme", susţine Dănuţ Liga.

Priorităţile Partidului Noua Republică: sănătatea, educaţia şi familia

Sănătatea, educaţia şi familia tradiţională sunt priorităţile candidaţilor Partidului Noua Republică, a declarat preşedintele formaţiunii, Mihail Neamţu.

Acest partid vine cu oameni noi, cu o medie de vârstă de doar 37 de ani, a susţinut Mihail Neamţu.

"Vom lupta pentru o educaţie care să fie la standarde occidentale, în ţara noastră, vom lupta pentru o sănătate prin care românii să beneficieze de pe urma investiţiei statului în medici şi vom lupta pentru familia tradiţională, care este familia rezultată din uniunea naturală dintre bărbat şi femeie", a spus Neamţu. 
 
Agenda zilei

►Echipa PDL, Vasile Blaga, Theodor Stolojan, Marian Jean Marinescu şi Traian Ungureanu, se află astăzi în judeţul Călăraşi.

Ei vor vizita peste aproximativ 20 de minute, comuna Borcea, şi apoi vor discuta cu alegătorii din localităţile Modelu, Ştefan Vodă, Fundulea, Grădiştea şi Mânăstirea.

La ora 15,00 vor susţine o conferinţă de presă în municipiul Călăraşi.

Candidatul UDMR, Antal Lorand, se întâlneşte cu alegătorii din municipiul Oradea şi din comuna Tămăşeu, judeţul Bihor.

Candidatul independent, Mircea Diaconu, de la ora 14,00 se va afla la Curtea de Argeş şi de la ora 17,00 la Piteşti.

Candidaţii Partidului Mişcarea Populară continuă, la această oră, turnerul în judeţul Neamţ.

Ei au participat la inaugurarea unei fabrici de componente auto în Municipiul Roman.
 
 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
30 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza