Emmanuel Macron, Olaf Scholz, Mario Draghi şi Klaus Iohannis, în vizită la Kiev

La Irpin, liderii europeni au denunţat tragedia umană inimaginabilă şi distrugerile cumplite.

Adăugat: 16 Iunie 2022
Ultima actualizare:16 Iunie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a primit, la Kiev, pe preşedinţii Franţei şi României, pe cancelarul Germaniei şi pe premierul Italiei.

Zelenski s-a întâlnit cu Emmanuel Macron, Olaf Scholz, Mario Draghi şi Klaus Iohannis, imediat după vizita acestora la Irpin, oraş de lângă capitala Kiev, bombardată de ruşi la începutul ocupaţiei declanşate la 24 februarie. La Irpin, liderii europeni au denunţat tragedia umană inimaginabilă şi distrugerile cumplite.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a lăudat eroismul ucrainenilor şi a precizat că Ucraina trebuie să reziste în continuare în faţa atacurilor armatei ruse şi să iasă învingătoare.

Cancelarul german Olaf Scholz a precizat, la rândul său, că acţiunile Rusiei în războiul împotriva Ucrainei vizează doar distrugere. Premierul Italiei, Mario Draghi, a subliniat că ruşii au distrus, printre altele, grădiniţă şi locuri de joacă, însă a dat asigurări că totul va fi reconstruit.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, într-un mesaj pe Twitter, că nu există cuvinte pentru a descrie tragedia umană inimaginabilă şi distrugerile cumplite pe care le-a văzut astăzi la Irpin.

Şeful statului a reiterat apelul său ca toţi cei responsabili pentru aceste crime să fie traşi la răspundere de Justiţia internaţională.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Iunie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza