Emil Constantinescu, fost preşedinte al României

Preşedintele, premierul, oamenii politici de la putere şi din opoziţie, personalităţi ale lumii politice, felicită Radio România la aniversarea a 85 de ani.

Adăugat: 10 Noiembrie 2013
Ultima actualizare:10 Noiembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

AUDIO Mesajul fostului preşedinte al României, Emil Constantinescu  pentru Radio România, la zi aniversară
Pagini din istoria Radio RomaniaLa Institutul Electrotehnic s-au făcut primele emisiuni şi s-a difuzat pentru prima oară, în 1926, un concert simfonic de la Ateneul Român. Apoi, graţie activităţii intense a Societăţii Amatorilor Radiofoniei s-au determinat principiile legislaţiei româneşti de Radiodifuziune, modificată mai târziu şi trecută prin legea Societăţii Române de Radiodifuziune.

După ce regele Ferdinand a semnat documentul de constituire, etapele organizării SRR au fost următoarele: la 22 decembrie 1927 Jurnalul Consiliului de Miniştri declară constituită Societatea de Difuziune Radiotelefonică din România; 17 ianuarie 1928 are loc Adunarea generală de constituire a SDRR; 7 aprilie 1928 Societatea comandă firmei Marconi un post de emisie de 12 kW; 1 noiembrie 1928 prima emisiune oficială, din sediul Societăţii, din str. Berthelot, cu un emiţător de 400 W, pe o lungime de undă de 401,6 m.

Primul post de emisie

"Postul de emisiune pus în funcţiune pentru prima dată în clădirea proprie a Societăţii noastre de Radiodifuziune a fost un post provizoriu al Casei Marconi şi emitea pe lungime de undă de 394,5 m, cu o putinţă de 400 W. Cum toată instalaţia postului era destul de redusă, ea a putut fi montată pe o masă care se afla în camera mică, alături de cabina spicheri lor şi a camerei de control”.
[fragment dintr-un articol scris de ing. Emil Petraşcu, intitulat “Acum 10 ani”, revista Radio Adevărul, 10 aprilie 1938]  Sursa: RADOR

O pagină specială Radio România 85 poate fi accesată prin intermediul site-ului www.rador.ro, începând din  1 noiembrie.Autor:
Politica Romaneasca
Adăugat:
10 Noiembrie 2013


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza