Emil Boc: Reforma în sănătate este necesară

Prezent, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, pentru a participa la alegerile PDL Harghita, premierul Emil Boc şi-a afirmat susţinerea pentru ministrul sănătăţii, precizând că reforma în sistemul sanitar reprezintă o necesitate.

Adăugat: 9 Aprilie 2011
Ultima actualizare:9 Aprilie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, că susţine reforma în domeniul sănătăţii declanşată de ministrul Attila Cseke.

 

 

 

"Toată lumea ştie că sunt spitale în România care nu au standardele în care să poţi fi tratat, dar nimeni nu a avut curajul să vină să spună acest lucru direct, că în aceste spitale nu există numărul de linii de gardă, de exemplu, necesar pentru a putea funcţiona norma", a susţinut premierul.

 

 

 

Referindu-se la cele două decese puse pe seama desfiinţării unor spitale, şeful Executivului a precizat că, din informaţiile de până acum, nu rezultă vreo legătură clară între reorganizarea unităţilor respective şi moartea celor doi oameni.

 

 

"Am cerut un raport amănunţit, iar din raportul are mi-a fost prezentat rezultă că nu există o legătură între decesul persoanei şi desfiinţarea centrului de sănătate sau a spitalului. Pentru că, într-un caz, a fost vorba de un infarct miocardic, aflat din nefericire într-o fază avansată, în celălalt caz de un accident cerebral, care iarăşi era într-o fază avansată şi că, şi în condiţiile în care ar fi existat centru de sănătate sau unitatea spitalicească care s-a desfiinţat, acolo nu se putea asigura tratamentul pentru a pune un stent pe inimă sau pentru a se trata un atac cerebral. Oricum, trebuia să fie trimis la o altă unitatea medicală", a mai spus Emil Boc.

 

 

El a adăugat că există probleme în funcţionarea sistemului de urgenţă sanitar şi pentru aceasta este nevoie de măsuri imediate şi de asumarea responsabilităţilor.

 

 

Joi dimineaţă, un bărbat de 41 de ani a decedat în curtea fostul spital din Bălceşti, desfiinţat pe 1 aprilie prin ordin al Ministerului Sănătăţii.

 

 

Tot în aceeaşi zi, un alt bărbat de 60 de ani, din localitatea Băneasa, judeţul Constanţa, a murit după ce a aşteptat peste 40 de minute salvarea.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Petruța Obrejan
Reporter:
Petruța Obrejan
Adăugat:
9 Aprilie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza