Emil Boc redevine primar

Emil Boc a câștigat Primăria Municipiului Cluj Napoca cu 40,61% din voturi, în timp ce Marius Nicoară a obţinut 39,53%.

Adăugat: 11 Iunie 2012
Ultima actualizare:12 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Cluj au anunțat, luni, la ora 19, rezultatele finale ale alegerilor din judeţ.

Liderul PDL, Emil Boc, redevine primar al Clujului cu 40,61% din voturi, în timp ce Marius Nicoară (USL), principalul său contracandidat, a întrunit 39,53%.

Preşedintele BEJ Cluj, judecătorul Monica Trofin, a declarat că Emil Boc a obţinut 53.674 de voturi (40,61%), în timp ce Marius Nicoară a primit 52.251 de voturi (39,53%).

Astfel, diferenţa dintre cei doi este de 1.423 voturi.
 
Candidatul USL Horea Uioreanu a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Cluj, potrivit datelor anunţate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj.

Potrivit datelor Biroului Electoral Judeţean Cluj, USL a câştigat 32 de mandate de primari (40%).

Pe locul al doilea ca număr de primari se află PDL, cu 26 de mandate (32,5%), iar pe trei este UDMR, cu opt primari (10%).

USL a câştigat funcţiile de primar în municipiile Dej, Câmpia Turzii şi Gherla, în timp ce PDL a câştigat funcţia de primar în municipiile Cluj-Napoca şi Turda, precum şi în oraşul Huedin.

USL este pe primul loc şi la Consiliul Judeţean Cluj, unde a obţinut 39,83%.

Pe locul al doilea se află PDL, cu 31,18%, iar pe trei se află UDMR, cu 12,73%

Numărătoarea PDL: Emil Boc, câștigător


Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, declarase anterior, luni, că, potrivit numărătorii paralele a voturilor, realizate de partidul său, Emil Boc a câştigat funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Daniel Buda a spus că Emil Boc a obţinut 53.713 voturi, faţă de 52.205 obţinute de candidatul USL, Marius Nicoară.

De asemenea, Daniel Buda spunea că tot în Cluj-Napoca, candidatul PDL la preşedinţia CJ Cluj, Alin Tişe, a obţinut 56.533 de voturi, faţă de 47.378 de voturi obţinute de candidatul USL, Horea Uioreanu.

Daniel Buda a mai spus că PDL a câştigat funcţiile de primar la Cluj-Napoca şi Huedin, precum şi funcţiile de primari din 23 de comune clujene.

USL acuză "fraude masive" la votul de la Cluj

Reprezentanţii USL au contestat, luni seara, la Biroul Electoral Municipal (BEM) Cluj-Napoca rezultatele oficiale care îl dau pe candidatul PDL, Emil Boc, câştigător al alegerilor pentru Primăria municipiului şi a cerut renumărarea voturilor din toate cele 159 de secţii de votare din oraş.

Reprezentantii USL Cluj reclamă "fraudarea masivă" a alegerilor pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca si susţin că vor prezenta si probele aferente.

"USL a contestat la BEM Cluj-Napoca rezultatele finale ale alegerilor pentru Primărie care îl dau ca şi câştigator pe Emil Boc. Am cerut renumărarea voturilor din toate cele 159 de sectii de votare din municipiu pentru că la alegerile locale a avut loc o fraudă masivă din partea PDL. Au fost presiuni, procese-verbale modificate, ameninţări din partea unor lideri ai PDL asupra unor membri ai secţiilor de votare. Am prezentat şi probe în susţinerea contestaţiei noastre", a spus Danciu.

Toate exit-poll-urilor relevau că Boc pierde

Potrivit unui sondaj GeoPol Transilvania aferent orei 21.00 difuzat de Realitatea TV, Emil Boc pierde alegerile pentru Primăria Cluj-Napoca în faţa lui Marius Nicoară, liderul PDL având 40,90%, iar liberalul 42,80%.

Conform exit-poll-ului CCSB, difuzat de Antena 3, preşedintele PDL, Emil Boc, a pierdut alegerile pentru Primăria Cluj-Napoca, obţinând 40,3%, în timp ce candidatul USL, Marius Nicoară a obţinut 43,1%.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a pierdut cursa pentru Primăria Cluj-Napoca în faţa lui Marius Nicoară, candidatul USL, care a primit 43,9% din opţiuni, potrivit exit-poll-ului IRES, difuzat de DigiTV.Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
11 Iunie 2012
Ultima actualizare:
12 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza