Emil Boc: 122 de kilometri de autostradă, până la sfârşitul anului

Premierul Emil Boc şi ministrul transporturilor, Anca Boagiu, au inaugurat la Lancrăm, judeţul Alba, şantierul de construcţie a lotului 2 al autostrăzii Orăştie - Sibiu.

Adăugat: 15 Noiembrie 2011
Ultima actualizare:15 Noiembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Emil Boc şi Anca Boagiu au fost aşteptaţi pe şantierul deschis în zona Sebeşului pentru construcţia lotului 2 al autostrăzii Orăştie - Sibiu de lideri democrat-liberali, primari şi şefi de instituţii ai PDL din Alba, printre care preşedintele PDL Alba, Mircea Hava, primarul din Sebeş, Mugurel Sârbu şi senatorul democrat-liberal de Alba Nicolae Dobra.
    
Boc a declarat, după ce a inspectat stadiul de început al lucrărilor, că în România vor fi, până la sfârşitul acestui an, 122 de kilometri de autostradă pe care se va putea circula.

"Câţi kilometri a făcut guvernarea în 2004 - 2008? Cinci kilometri de autostradă. Câţi kilometri de autostradă sunt astăzi pe care se circulă? Pe 90 de kilometri. Vor mai fi gata încă 32 - Arad - Timişoara. Deci vom avea până la sfârşitul anului 122 de kilometri de autostradă pe care se circulă. Asta înseamnă că s-au investit bani corect în infrastructură şi locuri de muncă", a spus Boc.

Constructorii care nu respectă termenele de execuţie prevăzute în contracte vor fi penalizaţi, a declarat, la rândul său, ministrul transporturilor , Anca Boagiu.

''Constructorii care nu respectă termenele vor fi penalizaţi, pentru că aşa este corect. În situaţia în care nu-şi respectă termenele avem penalităţi clare, scrise în contracte. Le-au semnat şi le-au asumat, sunt termene pe care trebuie să le respecte'', a afirmat ministrul Anca Boagiu.

După ce a făcut o evaluare a lucrărilor pe mai multe tronsoane ale autostrăzii, pe loturile I şi II Orăştie-Sibiu şi Deva-Orăştie, ministrul transporturilor a apreciat că proiectele de investiţii vor fi încheiate la timp.

"După ce am văzut astăzi pe ambele tronsoane, nu pot spune că aş avea emoţii, ci, dimpotrivă, cred că vor fi finalizate la timp. Şi, de ce să ascundem adevărul, cred că şi constructorii au tot interesul să lucreze în această perioadă în care nu sunt multe state în Europa care pun banii din buget pe investiţii, din orice ţară ar veni ei. Dacă firmele vor să facă profit pentru companiile lor şi noi trebuie să facem profit pentru statul român'', a precizat Boagiu.

Totodată, ministrul transporturilor a arătat că lucrările pe autostradă ar putea continua şi pe timp de iarnă, acolo unde anumite operaţiuni pot fi executate la temperaturi sub zero grade Celsius.

Lotul 2 al autostrăzii Orăştie - Sibiu traversează judeţul Alba, având o lungime de 19,75 de kilometri.

Contractul de proiectare şi execuţie al acestui tronson se ridică la aproximativ 90 de milioane de euro.
 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
15 Noiembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza