Eliminarea taxei de radio-tv, un pericol pentru cele două instituţii

Eliminarea taxei de radio-tv reprezintă un pericol pentru buna funcţionare a celor două instituţii.

Adăugat: 26 Octombrie 2016
Ultima actualizare:26 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: arhivă
trimite pe mail

Aceasta este concluzia întânirii de astăzi dintre preşedintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, Gigel Ştirbu, şi preşedinţii-directori generali ai televiziunii şi radioului publice.

Preşedintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a subliniat la finalul discuţiilor că renunţarea la taxa radio-tv reprezintă un pericol pentru buna funcţionare a celor două instituţii media.  

"Societatea Română de Radiodifuziune funcţionează de 88 de ani. Timp de 88 de ani, diverse regimuri politice, că a fost monarhie, că au fost dictaturi, că a fost dictatură legionară, dictatură comunistă, această instituţie nu a fost închisă şi a existat acest abonament, aşa se numea atunci. În situaţia în care, în acest moment, acest abonament dispare, instituţiile intră în colaps. Totodată, dacă dorim să le finanţăm de la bugetul de stat, trebuie să luăm în calcul că poate fi considerat ajutor de stat şi avem nevoie de avizul Comisiei Europene", a spus Gigel Ştirbu.

Preşedintele SRR, Ovidiu Miculescu dezminte că ar fi exercitat presiuni

Şi preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, a subliniat că eliminarea taxei împiedică Radio România să-şi îndeplinească misiunea de post public, iar la solicitarea presei a dezminţit că ar fi exercitat presiuni asupra vreunui lider politic din PSD. 

"Nu a existat niciun SMS şi nici o convorbire. Deci nu am vorbit ieri nici cu domnul Pâslaru, nici cu vreun alt lider de grup, cu nimeni din PSD absolut deloc şi se poate demonstra acest lucru. Există desfăşurătoarele convorbirilor. Este o chestiune profund neadevărată", a susţinut Ovidiu Miculescu.

Reporter: Veţi face ceva în această privinţă? 

Ovidiu Miculescu: Trebuie să vedem foarte bine care sunt implicaţiile acestor lucruri. Eu nu vreau să am războaie cu nimeni, dar în acelaşi timp, repet, trebuie să mă apăr, dar în primul rând să apăr această instituţie, acest serviciu public asupra căruia într-o perioadă electorală agitată planează lucruri false, neadevărate. 

Directorul general al Televiziunii Române, Irina Radu, îi cere preşedintelui să nu promulge legea

Directorul general al Televiziunii Române, Irina Radu, a anunţat că cele două instituţii media vor solicita preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea care prevede inclusiv eliminarea taxei radio-tv. 

"Vom cere cel puţin în prima etapă o întâlnire în care să discutăm şi noi şi cu domnul preşedinte. Mi se pare normal, pentru că domnia sa deja a avut nişte afirmaţii săptămâna trecută vizavi de această iniţiativă. Am reţinut părerea domniei sale, nu ştiu dacă a rămas la fel sau s-o fi schimbat între timp, pentru că vedeţi că în fiecare zi se întâmplă altceva, dar cred că o întâlnire este necesară şi după aia vor urma celelalte demersuri", a anunţat Irina Radu. 

Preşedintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor a mai precizat că va solicita şi audierea ministrului finanţelor pe acest subiect.
 Autor:
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza