Elena Udrea, un nou dosar penal

Procurorii au deschis un nou dosar pe numele fostului ministru al turismului, Elenei Udrea, în legătură cu un credit de trei milioane de euro, obţinut de aceasta în anul 2007, de la Banca BRD Société Générale.

Adăugat: 16 Mai 2015
Ultima actualizare:16 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Elena Udrea
trimite pe mail

Potrivit primelor informaţii, ea ar fi girat pentru acesta cu un teren supraevaluat.

După cum a relatat redactorul RRA, cauza a fost preluată de către procurorii DNA , după ce cei de la DIICOT şi-au declinat competenţa.

Pe de altă parte, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis vineri, ca fostul ministru Elena Udrea să fie judecată în continuare în arest la domiciliu în dosarul "Gala Bute".

În acest dosar Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiţi justiţiei şi fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu - administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, Ştefan Lungu - fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia - fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ana Maria Topoliceanu - fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, Dragoş Marius Botoroagă - administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, şi anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia şi Breazu, au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care inculpata îl conducea.

Tot ieri , DIICOT a început urmărirea penală într-un dosar legat tot de credite obţinute de la BRD Société Générale - faţă de omul de afaceri Adrian Sârbu, aflat deja în arest preventiv într-o altă speţă, precum şi faţă de fostul senator, Sorin Roşca Stănescu, condamnat în dosarul "Rompetrol".

Cei doi sunt acuzaţi că nu au returnat creditele obţinute în 2008, pe baza unor garanţii insuficiente.

În cazul lui Roşca Stănescu, este vorba despre suma de trei milioane de euro, iar în cazul lui Adrian Sârbu - de 4 milioane.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza