Elena Udrea și Ioana Băsescu, condamnate la închisoare cu executare

Elena Udrea a primit 8 ani de închisoare cu executare şi Ioana Băsescu, 5 ani de închisoare cu executare în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009.

Adăugat: 2 Martie 2021
Ultima actualizare:2 Martie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Elena Udrea. Arhivă
trimite pe mail

Sentinţe cu închisoarea în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009: Elena Udrea, fost ministru al dezvoltării, a fost condamnată de Curtea de Apel Bucureşti la opt ani de detenţie cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită şi spălare de bani, iar Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte, la cinci ani de închisoare.

Deciziile nu sunt  definitive.

Reporterul RRA Diana Surdu se afla acum la Curtea de Apel şi explică în direct.

Reporter: Bună ziua! Elena Udrea a primit mai multe pedepse cuprinse între trei şi şase ani, dar instanţa le- contopit şi la pedeapsa cea mai grea, de şase ani, a fost adaugat un spor de doi ani.

Notarul Ioana Băsescu a primit câte trei ani pentru instigare la delapidare şi instigare la spălare a banilor, pedepse contopite de asemenea şi a rezultat o condamnare cu executare de cinci ani.

Jurnalistul Dan Andronic a fost achitat.

Este singura achitare din dosar.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, actual vicepreşedintele, Victor Tarhon, a fost condamnat la patru ani cu suspendare, iar fostul secretar general din minister, Gheorghe Nastasia, are de executat şase ani pentru luare de mită.

Totodată, a fost decisă şi confiscarea unui milion de lei de la Elena Udrea.

Judecătoarea Claudia Jderu de la Curtea de Apel Bucureşti a făcut şi o sintetizare a motivării deciziei de azi şi aceasta a arătat că toate pedepsele au fost orientate către mediu, şi nu maxim, aşa cum ceruse procurorul  DNA la ultimul termen de judecată.

 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Martie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza