Elena Udrea rămâne sub control judiciar

Elena Udrea va fi judecată în continuare sub control judiciar în dosarul "Gala Bute", în care a fost deferită justiţiei pentru luare de mită.

Adăugat: 27 Octombrie 2015
Ultima actualizare:27 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Elena Udrea, deputat
trimite pe mail

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv contestaţia acesteia.

Fostul ministru a declarat ieri în sala de judecată că judecătorii au ridicat măsura controlului judiciar doar în cazul denunţătorilor săi, care au preferat să arunce vina pe ea.

La un termen anterior, instanţa a decis revocarea controlului judiciar în cazul a patru inculpaţi din dosar — Ştefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă—, decizie care nu a fost contestată de DNA, după ce aceştia şi-au recunoscut vinovăţia.

Fostul demnitar a fost trimis în judecată în aprilie în dosarul "Gala Bute" pentru trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, alături de mai multe persoane, printre care îi amintim pe fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja.

Potrivit DNA, Elena Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor firme pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care îl conducea.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza