Elena Udrea rămâne în arest preventiv

Fostul ministru Elena Udrea rămâne în arest preventiv în dosarul "Gala Bute", alături de alte persoane cercetate pentru corupţie în acest caz.

Adăugat: 23 Aprilie 2015
Ultima actualizare:23 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Elena Udrea
trimite pe mail

Fostul ministru Elena Udrea, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box,  Rudel Obreja şi  Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, rămân în arest preventiv în dosarul "Gala Bute", a decis joi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a menţinut măsurile luate faţă de aceştia.

Instanţa supremă a menţinut şi măsura arestului la domiciliu luată faţă de Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, şi cea a controlul judiciar faţă de fostul ministru al Economiei Ion Ariton, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, şi Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei societăţi comerciale.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

În dosarul "Gala Bute", Udrea a fost trimisă în judecată pentru trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Amintim că Elena Udrea este cercetată de procurorii anticorupţie în trei dosare.

Udrea, adusă cu cătuşe la instanţa supremă

Fostul ministru Elena Udrea a fost adusă, miercuri, cu cătuşe la instanţa supremă,.

Tot miercuri au sosit  şi ceilalţi inculpaţi din dosar - fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului), Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei societăţi comerciale.

Tudor Breazu şi Rudel Obreja, aflaţi tot în arest, sunt acuzaţi de complicitate la luare de mită, evaziune fiscală, complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

În acelaşi dosar, Gheorghe Nastasia a fost trimis în judecată pentru luare de mită, Ştefan Lungu - pentru complicitate la dare de mită, Ana Maria Topoliceanu este acuzată de luare de mită, Dragoş Marius Botoroagă - de dare de mită, iar Ion Ariton este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Potrivit unui comunicat remis de DNA, în rechizitoriul întocmit de procurori se arată că Udrea a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, şi anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia şi Breazu, au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care inculpata îl conducea.
 Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
23 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza