Elena Udrea, plasată în arest la domiciliu

Elena Udrea va fi plasată în arest la domiciliu. Decizia din dosarul " Gala Bute" este definitivă.

Adăugat: 7 Mai 2015
Ultima actualizare:7 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Elena Udrea
trimite pe mail

UPDATE Elena Udrea a părăsit Penitenciarul Târgşor, după ce Instanţa Superemă a decis că aceasta va sta în arest la domiciliu.

Elena Udrea, Rudel Obreja şi Tudor Breazu vor fi plasaţi în arest la domiciliu,  după ce Instanţa Supremă a decis înlocuirea arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu.

Decizia din dosarul "Gala Bute" este definitivă, transmite redactorul RRA, Diana Surdu.

Cei trei au mai multe obligaţii impuse de instanţă: să nu părăsească imobilul în care locuiesc, fără permisiunea oamenilor legii, să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi în dosar, cu martori sau experţi şi să se prezinte în faţa organelor judiciare de fiecare dată când sunt chemaţi.

Contestaţia Elenei Udrea s-a judecat marţi, însă magistraţii au amânat cu două zile pronunţarea în acest caz.

Elena Udrea este încarcerată la Penitenciarul de Femei Târgşor, după ce a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiţi justiţiei şi fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu - administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, Ştefan Lungu - fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia - fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ana Maria Topoliceanu - fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, Dragoş Marius Botoroagă - administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, şi anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia şi Breazu, au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care inculpata îl conducea.
Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
7 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza