Elena Udrea, judecată sub control judiciar

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis azi, ca fostul ministru Elena Udrea să fie judecată sub control judiciar.

Adăugat: 16 Iunie 2015
Ultima actualizare:16 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Elena Udrea
trimite pe mail

Decizia luată astăzi este una definitivă, iar Elena Udrea va trebui să se prezinte regulat la secţia de poliţie.

Fostul ministru al turismului, Elena Udrea s-a prezentat azi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a contesta arestul la domiciliu în dosarul "Gala Bute", în care este judecată pentru fapte de corupţie.

Udrea a declarat că celelalte persoane din acelaşi dosar beneficiază de măsuri mai uşoare decât ea.

"Ceilalţi din dosar au permanent măsuri mai uşoare decât mine, ceea ce mie îmi arată că, dacă se păstrează această situaţie, există o opinie formată a judecătorilor, ceea ce este foarte grav, că aş fi mai vinovată decât ei sau că aş fi vinovată, cât timp beneficiez de prezumţia de nevinovăţie, dar şi susţin că sunt nevinovată. Deci, voi invoca aceste lucruri în faţa instanţei şi o să vedem ce o să decidă", a declarat Elena Udrea la Instanţa Supremă, citează Agerpres.

Amintim că Elena Udrea, Rudel Obreja şi Tudor Breazu au fost plasaţi în arest la domiciliu, pe 7 mai,  după ce Instanţa Supremă a decis înlocuirea arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu.

Cei trei au mai multe obligaţii impuse de instanţă: să nu părăsească imobilul în care locuiesc, fără permisiunea oamenilor legii, să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi în dosar, cu martori sau experţi şi să se prezinte în faţa organelor judiciare de fiecare dată când sunt chemaţi.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiţi justiţiei şi fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu - administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, Ştefan Lungu - fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia - fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ana Maria Topoliceanu - fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, Dragoş Marius Botoroagă - administratorul unei firme.Autor:
Alexandru Lancuzov
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza