Elena Udrea: Cea mai mare problemă a României, lipsa locurilor de muncă

Deputatul Elena Udrea susţine că politica economică a guvernului Ponta duce zilnic la închiderea firmelor, creşterea somajului şi scăderea veniturilor cetăţenilor.

Adăugat: 16 Mai 2014
Ultima actualizare:16 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Elena Udrea, reprezentant PMP
trimite pe mail

Lipsa locurilor de muncă reprezintă cea mai mare problemă la ora actuala în România, afirmă reprezentanta Partidului Mişcarea Populară, deputatul  Elena Udrea.

În opinia sa, politica economică a guvernului Ponta, duce zilnic la închiderea firmelor, creşterea somajului şi scăderea veniturilor cetăţenilor.  

"Dacă până acum oamenii care îmi scriau erau în marea lor majoritate cei care aveau nevoie de un sprijin punctual pentru a-şi cumpăra medicamente, pentru a-şi plăti o întreţinere, pentru a cumpăra rechizite copiilor, astăzi cei care vin, în primul rând, doresc locuri de muncă. Arată cât de lipsit de responsabilitate este premierul şi cabinetul pe care îl conduce", a spus Udrea.

Paşcu: Campanie bazată pe dialogul cu cetăţenii

Candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC pentru alegerile din 25 mai, Ioan Mircea Paşcu, a declarat, la Oradea, că actuala campanie pentru Parlamentul European este diferită de celelalte, întrucât se bazează mai mult pe dialogul direct cu cetăţenii. 

"Este o campanie un pic diferită faţă de celelalte cu care am fost obişnuit. Contează mai mult contactul direct cu cetăţenii. Eşti prezent la o manifestare din asta cetăţenească, în care oamenii vor să-ţi strângă mâna, să stea de vorbă cu tine, să te întrebe personal 'dle, am o problemă, am un of pe inimă, te rog să-mi răspunzi'. Este o schimbare", a spus Ioan Mircea Paşcu.

Hellvig: Europarlamentarii trebuie să acţioneze în interes naţional

Europarlamentarul PNL, Eduard Hellvig, a declarat la Sfântu Gheorghe că viitorii reprezentanţi ai României în Parlamentul European trebuie să-şi unească forţele şi să acţioneze în interesul naţional şi strategic al ţării.

El a apreciat că lipsa de coeziune manifestată până acum, precum şi disputele interne "externalizate" în Parlamentul European nu au făcut decât să slăbească forţa României. 

"Pentru perioada următoare pe anumite proiecte importante cum ar fi agricultura, politica externă şi de vecinătate a UE şi a României în zona Balcanilor şi a Europei de Est precum şi strategia energetică a România rog parlamentarii români să lucreze împreună în interesul strategic al României şi să evităm externalizarea disputelor din spaţiul intern în spaţiul Parlamentului European", a spus Hellvig.

Locurile de muncă şi combaterea corupţiei, priorităţile PDL

Candidaţii PDL au prezentat alegătorilor din Roman şi Piatra Neamţ temele majore care trebuie să preocupe viitorii europarlamentari ai României.

Acestea sunt crearea de locuri de muncă, dezvoltarea sectorului privat şi lupta împotriva corupţiei. 

Şeful de campanie, Gheorghe Flutur, spune că partidul este pregătit de alegeri şi a subliniat calitatea celor propuşi de PDL în forul legislativ european.  

"Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu, Marijean Marinescu sunt doar câteva nume şi sunt numele din capul listei de profesionişti proeuropeni. Suntem singurul partid care avem şi platforma electorală, o platformă profesionistă. Despre obiectivele PDL temele de interes european pentru România", a spus Gheorghe Flutur.

Iovici: Putem crea locuri de muncă în cercetare

Candidatul PRM pentru Parlamentul European, Victor Iovici, a declarat la Râmnicu Vâlcea că tinerii din România şi-ar putea găsi uşor un loc de muncă în cercetare dacă acest domeniu ar fi susţinut financiar.

"Singura variantă în care putem să creăm locuri de muncă pentru tineri este cercetarea pentru că industria noastră este deja la pământ, nu mai avem ce să facem avem câteva opţiuni în uindustria constructoare de maşini. Dar în cercetare tinerii îşi pot dovedi talenetul. Putem cu foarte puţini bani să dezvoltăm cercetarea la nivelul tinerilor şi atunci le găsim şi locuri de muncă", a spus   Victor Iovici.

Winkler: Consolidarea economiei locale, cel mai important sprijin pentru comunităţi

Comunitatea Maghiată din ţara Călate este un exemplu demn de urmat în privinţa păstrării tradiţiilor în întreg Bazinul Carpatic nu numai în Transilvania, a declarat euroarlamentarul Iuliu Winkler la Huedin, în cadrul unui forum cetăţenesc.

El a subliniat faptul că cel mai important sprijin care trebuie acordat acestor comunităţi este consolidarea economiei locale, informează un comunicat primit la redacţie din partea UDMR.

Agenda zilei

"Caravana violet" a Partidului Poporului Dan Diconescu ajunge, vineri, în judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Ilfov.

Premierul Victor Ponta va fi alături de candidaţii Alianţei PSD-UNPR-PC la întâlnirile cu alegătorii din Botoşani şi Piatra Neamţ.

Ccandidatul independent Mircea Diaconu continuă turul României. El ajunge vineri în localităţile Giurgiu şi Călăraşi.

Echipa candidaţilor PDL, condusă de liderul partidului Vasile Blaga, are programate întâlniri cu cetăţenii din mai multe localităţi din judeţul Tulcea.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
16 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza