Efectul "Charlie Hebdo" amplifică manifestaţiile din ţările musulmane

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a apărat astăzi libertatea de expresie, despre care a afirmat că este una din valorile ţării sale. }n acelaşi timp efectele atentatelor teroriste se amplifică.

Adăugat: 17 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:17 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

El a făcut această declaraţie la o zi după manifestaţiile din ţări musulmane împotriva caricaturilor cu profetul Mohamed apărute în primul număr al revistei "Charlie Hebdo" de după atacul terorist.

În opinia liderului francez, multe state nu înţeleg libertatea de expresie din simplul motiv că sunt lipsite de acest drept, menţionează France Presse.

Efectele atentatelor teroriste de la Paris par însă să se amplifice în ţări musulmane din întreaga lume şi să alimenteze cauza grupărilor islamiste.

Mii de oameni au ieşit în stradă, iar demonstraţiile au degenerat.

 În Niger, drapelele Franţei au fost arse, mulţimi furioase au aruncat cu pietre spre forţele de ordine şi au incendiat locuri publice.

Astăzi, demonstraţii au incendiat trei biserici din capitală, la doar o zi după protestele violente din cel de-al doilea oraş ca mărime, unde au murit patru oameni.

În Mali, o grupare jihadistă este suspectată de un atac terorist asupra unei baze a Naţiunilor Unite. Dimineaţă, două maşini-capcană au fost aruncate în aer de militanţi sinucigaşi.

Cel puţin un reprezentant al Misiunii ONU de menţinere a Păcii a fost ucis, informează Reuters.

La Tripoli, în Libia, manifestanţi islamişti au atacat clădirea Ambasadei Algeriei - transmite şi France Presse.

În capitalaYemenului, Sanaa, zeci de persoane au manifestat dimineaţă în faţa Ambasadei Franţei, iar în Gaza, zidurile Centrul Cultural Francez au fost vandalizate.

Proteste mai au sau au avut loc şi în Somalia, Pakistan sau Sudan.

Demonstraţiile au ajuns până şi în Caucazul de Nord.

France Presse relatează că în jur de 15 mii de persoane au ieşit în stradă în capitala republicii ruse Inguşetia, pentru a protesta faţă de publicaţiile occidentale care-l reprezintă grafic pe profetul MahomedAutor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Alex Olaru
Adăugat:
17 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza