Educaţia, Sănătatea şi Munca primesc bani în plus la rectificare

Premierul Victor Ponta a declarat că pentru prima dată după mulţi ani, încasările bugetare pe primele 9 luni au depăşit previziunile, ceea ce a permis acordarea unor sume în plus anumitor ministere.

Adăugat: 30 Septembrie 2014
Ultima actualizare:30 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Educaţia, Sănătatea, Agricultura şi Ministerul Muncii au primit bani în plus la rectificarea bugetară făcută astăzi de Guvern.

Internele, Justiţia, Apărarea şi Externele, precum şi Dezvoltarea Regională vor primi de asemenea fonduri suplimentare, iar autorităţile locale vor beneficia de 1 miliard de lei în plus,a anunţat premierul Victor Ponta la Palatul Victoria.

Acest lucru a fost posibil datorită încasărilor bugetare care au depăşit previziunile.

"Şi în luna septembrie, avem confirmarea de la ANAF şi Ministerul de Finanţe, s-au realizat şi au fost depăşite estimările de încasări - 101, 35% - reprezentând în acelaşi timp un trend al ultimelor luni, practic pentru prima dată după foarte mulţi ani avem pe primele 9 luni încasări bugetare care depăşesc previziunile pe baza cărora s-a construit bugetul de stat. Românii au muncit, firmele cinstite şi-au plătit taxele şi impozitele şi evaziunea fiscală a scăzut în aşa fel încât am putut să avem toate resursele previzionate şi chiar resurse suplimentare", a spus premierul.

Şeful executivului a mai spus că, prin noile alocări, se asigură buna funcţionare a instituţiilor statului, plata salariilor, pensiilor şi vor fi continuate proiectele de infrastructură.

30 milioane lei pentru continuarea proiectelor cu R.Moldova


Premierul Victor Ponta a explicat marţi că, din cei 96 de milioane de lei alocaţi Ministerului de Externe la rectificarea bugetară, 30 de milioane de lei sunt destinaţi continuării programelor de asistenţă şi sprijin pentru Republica Moldova.

"Ministerul Afacerilor Externe a primit la rectificarea bugetară 96 de milioane de lei, din care 60 de milioane de lei pentru reparaţii, investiţii, salarii şi celelalte acţiuni care ţin de reprezentarea României la nivel internaţional.  Şi 30 de milioane de lei pentru a continua finanţarea programelor cu Republica Moldova", a declarat premierul într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Victor Ponta a adăugat că programele respective sunt discutate cu premierul moldovean, Iurie Leancă.

PDL critică rectificarea

Din opoziţie, fostul ministru al finanţelor, democrat-liberalul Gheorghe Ialomiţianu, susţine însă că, prin rectificarea bugetară, premierul Victor Ponta sacrifică: Educaţia, Sănătatea, Agricultura şi absorbţia fondurilor europene.

În opinia deputatului PDL, micşorarea bugetelor destinate acestor domenii va duce la scăderea locurilor de muncă şi la sărăcirea populaţiei.

Gheorghe Ialomiţianu mai afirmă că, deşi Guvernul anunţă o rectificare pozitivă, din datele aflate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice ar rezulta că aceasta va fi negativă.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
30 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza