Educaţia, prioritate în programul electoral al lui Klaus Iohannis

Candidatul Alianţei Creştin Liberale, Klaus Iohannis, le propune alegătorilor proiectul prezidenţial "România lucrului bine făcut" în care una dintre priorităţi se referă la educaţie.

Adăugat: 8 Octombrie 2014
Ultima actualizare:8 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin Liberale la alegerile prezidenţiale
trimite pe mail

"La sfârşitul ciclului preuniversitar, elevii trebuie să aibă opţiuni diferite şi diverse, în funcţie de abilităţi şi preocupări. Mediul universitar nu trebuie să producă şomeri cu diplomă, ci oameni bine pregătiţi, specialişti care îşi găsesc loc pe piaţa muncii", a spus Klaus Iohannis. 

A consemnat Amalia Bojescu.   

Victor Ponta: Biserica şi Armata, instituţii fundamentale ale statului

Candidatul alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta a declarat la Craiova că biserica şi armata sunt instituţii fundamentale care au contribuit la ocrotirea naţiunii române.

El consideră că statul român trebuie să sprijine în continuare toate cultele religioase.   

"România este ţara tuturor, indiferent de etnie, de religie, dar este o ţară în care credinţa noastră este esenţială pentru fiinţa neamului românesc şi din acest punct de vedere, în continuare trebuie să sprijinim toate cultele religioase", a spus el. 

A consemant Cătălin Purcaru.

Elena Udrea: România are nevoie de independenţa justiţiei

Elena Udrea, candidatul Partidului Mişcarea Populară la alegerile prezidenţiale, spune că România are nevoie în continuare de justiţie independentă.

Ea pledează, de asemenea, pentru consolidarea statului de drept.

"Trebuie să continăm să avem o justiţie independentă de politic, o justiţie puternică şi un stat de drept cu legi egale pentru toată lumea şi în care instituţiile statului funcţionează nu după bunul plac al politicienilor sau al puterii politice de la un anumit moment, ci funcţionează după legile care le guvernează", a declarat Elena Udrea.  

A consemnat Alexandra Cristea.   

Kelemen Hunor despre populaţia majoritară: Vreţi  ne privaţi de identitatea noastră naţională

Candidatul UDMR, Klemen Hunor a declarat la Arad că problemele sensibile dintre români şi maghiari trebuie rezolvate pe calea dialogului. 

"Voi, dragi prieteni români, vă temeţi de faptul maghiarimea, adică noi, vrem să vă luăm o parte a acestei ţări, vă temeţi pentru că aceasta vi s-a spus, aceasta aţi învăţat în trecut, iar noi  credem despre voi că vreţi  ne privaţi de identitatea noastră naţională, de a ne înstrăina de limba, cultura şi credinţa noastră. Trebuie să ne aşezăm la masa discuţiilor şi să vorbim deschis despre aceste probleme serioase", a afirmat el.

Declaraţia a fost făcută la manifestările organizate de UDMR pentru comemorarea celor 13 generali executaţi în timpul Revoluţiei de la 1849, transmite corespondentul nostru Ioan Suciu.   

Teodor Meleşcanu pune accentul pe reforma în sănătate

Teodor Meleşcanu - candidat independent la alegerile prezidenţiale, afirmă că reforma în domeniul sănătăţii va fi prioritatea sa, în cazul în care va ajunge preşedinte.

Fostul director al Serviciului Român de Informaţii Externe apreciază că este nevoie de o lege privind asigurările de sănătate 

"Cred sincer că actualul sistem care este bazat strict pe contribuţiile care se dau la stat nu va putea să reziste. De aceea este absolut necesară o reformă care să se refere şi la finanţarea sistemului public de snătate şi la sistemul privat de sănatate, dar care, mai ales, să ofere tuturor românilor posibilitatea de a încheia şi pachete suplimentare", susţine Teodor Meleşcanu. 

Teodor Meleşcanu a participat  la Sibiu, la un seminar pe teme de sănătate, ne-a informat corespondentul nostru Carmen Vulcan.   

 

Din agenda electorală a zilei:

►Klaus Iohannis, candidat al Alianţei Creştin Liberale are programame întîlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din judeţul Argeş şi o vizită la Uzina Dacia din Mioveni.

► Călin Popescu-Tăriceanu, candidat independent se va întâlni cu membrii Partidului Liberal Reformator şi susţinătorii din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi.

►Liderul UDMR Kelemen Hunor va fi prezent la Sfântul Gheorghe, unde va găzdui dezbaterea publică "Voci maghiare locale".

►Monica Macovei, candidat independent, se va întâlni cu alegătorii din Rîmnicu Vîlcea. Autor:
Petruţa Smântână
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza