Eduard Hellvig: SRI nu are şi nu va avea acoperiţi în politică sau în justiţie

Directorul serviciului, Eduard Hellvig, a declarat în faţa presei că instituţia pe care conduce nu a fost implicată în niciun fel în organizarea protestelor de duminică împotriva legilor graţierii şi modificării codurilor penale.

Adăugat: 25 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:25 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Eduard Hellvig, şeful SRI
trimite pe mail

După o audiere maraton de mai bine de şapte ore în Comisia parlamentară de control al activităţii SRI, directorul serviciului, Eduard Hellvig, a declarat în faţa presei că instituţia pe care conduce nu a fost implicată în niciun fel în organizarea protestelor de duminică împotriva legilor graţierii şi modificării codurilor penale.

Şeful SRI şi-a reiterat intenţia ca în timpul mandatului său să păstreze activitatea serviciului în limitele prevăzute de lege.

"Cei care mă cunosc ştiu că urăsc abuzurile. De aceea, vă spun foarte clar: SRI nu are şi nu va avea acoperiţi în politică sau în justiţie. În mandatul meu, SRI nu se va implica în niciun tip de joc de putere. În mandatul meu, SRI nu va organiza proteste sau alte mişcări de stradă, aşa cum fals s-a afirmat în anumite locuri. Cred că fiecare instituţie trebuie să-şi desfăşoare activitatea în cadrul stabilit de lege şi de Constituţia României", a afirmat în această seară Hellvig.

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al activităţii SRI, Adrian Ţuţuianu, a anunţat la rândul său că este necesară revizuirea legislaţiei care stabileşte modul în care se exercită controlul legislativului asupra serviciilor de informaţii, astfel încât din percepţia publică să dispară ideea că acestea controlează de fapt parlamentul, şi nu invers.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza