Economia României "depinde mult de capitalul străin"

Într-o intervenţie astăzi la Radio România Actualităţi, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a estimat că relansarea economiei interne se va produce cu o întârziere faţă de economiile puternice din Uniunea Europeană.

Adăugat: 13 Aprilie 2020
Ultima actualizare:13 Aprilie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie. Sursa: ccir.ro
trimite pe mail

Economia României depinde mult de capitalul străin, iar, în consecinţă, redresarea după actuala criză va fi în strânsă legătură cu ce se întâmplă în Europa, spune preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, Mihai Daraban.

El a calculat la peste 23.000 de firme de la nivel naţional care au capital german, aproape 5.000 sunt cu capital italian şi alte aproape 10.000 cu capital francez.

Într-o intervenţie astăzi la Radio România Actualităţi, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a estimat că relansarea internă se va produce cu o întârziere faţă de economiile puternice din Uniunea Europeană.

Mihai Daraban: Vest-europenii sunt cei care pe multe paliere ne dau de lucru, industria prelucrătoare în mod expres, industria auto vorbeşte pe la sine, că dacă avem la Dacia şi la Ford probabil un 20 de mii de oameni la un loc, în industria auto lucrează 206 mii de oameni; 206 mii de oameni pe orizontală, care realizează subansamble pentru toate brendurile internaţionale din domeniul auto. Deci, noi trebuie să fim foarte atenţi la cum se relansează economiile vest-europene, până la urmă, la care să mai adăugăm un trei luni după ce îşi revin ei, ca atunci să tragem concluzia că ne revenim şi noi.

Autorităţile pun la dispoziţie un număr de telefon la care se pot obţine informaţii legate de şomajul tehnic şi de facilităţile acordate prin prevederile Legii numărul 19 din acest an.

Numărul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă este 021.444.00.00 apelabil între orele 9:00 şi 16:00, de luni până joi, iar vineri la 9:00 la 13:00.

Astăzi numărul contractelor de muncă suspendate a crescut din nou faţă de situaţia de la sfârşitul săptămânii trecute cu aproape 41.000, iar cel al contractelor care au încetat cu peste 5.800.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Aprilie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza