Echipa Jean-Claude Juncker, în faţa votului de investitură

Jean-Claude Juncker, preşedintele ales al noii Comisii Europene, va prezenta astăzi varianta finală a echipei sale şi programul politic al acesteia.

Adăugat: 22 Octombrie 2014
Ultima actualizare:22 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Jean-Claude Juncker, preşedintele ales al Comisiei Europene
trimite pe mail

Jean-Claude Juncker, preşedintele ales al noii Comisii Europene, va prezenta astăzi varianta finală a echipei sale şi programul politic al acesteia.

Înainte de a acorda, la orele prânzului, votul de învestitură pentru noua echipă, în ansamblul ei, eurodeputaţii vor vota o rezoluţie privind propunerea ca echipa Juncker să fie viitorul executiv comunitar.

Noua echipă a lui Jean-Claude Juncker, care a fost remaniată pe ultima sută de metri, prin cei doi comisari, Violeta Bulc - portofoliul Transporturilor - şi Maroą ©efčovič, ca vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru Uniunea energetică şi schimbările climatice, a fost validată aseară de către Conferinţa preşedinţilor de grupuri politice din Parlamentul European.

Jean-Claude Juncker, preşedintele ales al noii Comisii Europene, va prezenta în această dimineaţă varianta finală a echipei sale şi programul de lucru al Colegiului Comisarilor.

Juncker va avea ocazia de a răspunde la scrisorile de evaluare a fiecărui comisar desemnat, elaborate de către Parlament; declaraţiile liderilor politici vor fi urmate de o dezbatere mai largă privind alocarea portofoliilor şi priorităţile din programul Comisiei.

La prânz, Parlamentul va vota o rezoluţie privind propunerea de Comisie în actuala formulă, înainte de a vota asupra noului executiv comunitar în ansamblul său.

Parlamentul alege sau respinge Comisia Europeană cu o majoritate de voturi exprimate electronic, precizează corespondentul RRA la Bruxelles.



Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza