Ecaterina Andronescu: Programul PSD aduce bunăstarea în România

Ecaterina Andronescu susține că programul PSD este unul dintre cele mai performante pe care partidul le-a elaborat de-a lungul anilor.

Adăugat: 19 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:19 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ecaterina Andronescu deschide listele PSD Bucureşti  pentru Senatul României.

Ea afirmă că programul de guvernare prezentat de PSD poate aduce bunăstare în România.

"Pot să spun că este unul din cele mai performante programe pe care PSD le-a elaborat de-a lungul anilor şi acest lucru cred că ne obligă pe toţi să câştigăm alegerile, în aşa fel încât acest program să devină o realitate în România. Mă bucur în mod special pentru atenţia pe care o daţi pentru aceste domenii fără de care nicio ţară nu are nicio şansă să evolueze: educaţia şi sănătatea", a spus Andronescu.

PNL promite salarii mai mari

Candidatul PNL pentru un nou mandat de deputat la București, Eugen Nicolăescu, susține că salariile medicilor, profesorilor, dar şi cele ale personalului auxiliar vor crește prin adoptarea Legii salarizării unitare.

"Acest proiect de lege trebuie să fie gata în următoarele trei săptămâni. Din punctul nostru de vedere, el trebuie depus la parlament şi parlamentul, dacă va fi harnic, dacă va fi înţelept, dacă va fi responsabil în ianuarie într-o sesiune specială ar trebui să discute această lege, ca ea să poată să fie bază pentru construcţia bugetului pe anul următor. Trebuie să vină, de fapt, să facă nişte ajustări pe grile, în sensul de 1 la 13 raportul între salariul minim şi salariul maxim şi câteva alte mici detalii", a susținut Nicolăescu.

Valeriu Steriu: Capitala va da tonul în alegeri

Tot pentru un mandat de deputat în Bucureşti candidează şi Valeriu Steriu din partea PMP.

El afirmă că  dezvoltarea României depinde foarte mult de capitala ţării.

"Capitala dă tonul în economie şi capitala va da tonul şi în alegeri. Alături de preşedintele Traian Băsescu, alături de preşedintele executiv Eugen Tomac, alături de Liviu Goncea sau de Ştefan Florescu şi de toţi ceilalţi colegi de pe listă vrem să arătăm că vom avea cele mai bune rezultate. Sunt convins că vom arăta bucureştenilor ce înseamnă să ai candidaţi serioşi şi cum se poate face o campanie electorală decentă şi eficientă", a afirmat Steriu.

Daniel Constantin critică Guvernul pentru lipsa specialiștilor

Copreşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, Daniel Constantin a vizitat o exploataţie agricolă din Balta Ialomiţei.

El a susţinut că  principalul neajuns al Guvernului tehnocrat este chiar lipsa specialiştilor de la conducerea ministerelor.

"Eu înţeleg printr-un guvern de tehnocraţi oameni specializaţi în domeniul respectiv. Ce avem în realitate? La medicină, eu nu spun că trebuie neapărat ministrul să fie medic, dar când sunt tehnocraţi trebuia să fie medic. La agricultură avem pe cineva absolvent de TCM, la muncă domnul Pâslaru îl cunoaşteam dinainte ca un expert pe fonduri europene. Nu vreau să jignesc, nu vreau să arăt cu degetul, dar faptul că îţi spui tehnocrat înseamnă că eşti specialist în domeniul respectiv", a spus Constantin.

USR susține proiectele pentru reducerea abandonului şcolar

Cristian Ghinea, candidat USR pentru Camera Deputaţilor, a declarat la Suceava că Uniunea va susţine proiectele privind reducerea abandonului şcolar. Unul dintre ele este programul Şcoală pentru toţi.   

"Cel mai mândru sunt de programul operaţional "Capital uman", unde am găsit zero apeluri lansate şi am lansat zece, între care cel mai mare program de reducere a abandonului şcolar din România, 173 de milioane de euro, pentru proiecte care să ţină copiii săraci la şcoală. Până în 2020, vor fi câteva zeci de mii de copii care vor sta la şcoală în urma acestor proiecte. Sunt 300.000 de copii care nu sunt la şcoală în România astăzi", a declarat Ghinea.

Vainer: Toți evreii care au suferit în Holocaust primesc o indemnizație lunară

Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România a început campania electorală  la Oradea.

Preşedintele Federaţiei, Aurel Vainer a prezentat unul din proiectele de lege pe care le-a susţinut în Parlament. 

"Toţi evreii care au suferit în Holocaust în România primesc de la Guvernul Român o indemnizaţie lunară. Noi m transformat-o în lege, am consfinţit toate prevederile bune de acolo şi am mers cu ea mai departe. Dar nu uitaţi că, de această Lege 189, beneficiază nu puţini refugiaţi români din teritoriile ocupate sau cedate, după cum a fost cazul", a declarat Vainer.

Agenda candidaţilor

La Botoşani şi la Piatra Neamţ vor  fi lansaţi  candidaţii PNL în prezenţa preşedintelui partidului, Alina Gorghiu.

La Roman este aşteptat  preşedintele PMP, Traian Băsescu pentru lansarea candidaţilor în judeţul  Neamţ.

PRU îşi lansează candidaţii  la Sibiu, iar USR la Caraş Severin.
 Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza