Ecaterina Andronescu pledează pentru videocursuri pe bani europeni

Candidatul PSD, pentru alegerile europarlamentare, Ecaterina Andronescu, a avut o întâlnire cu universitarii instituţiei de învăţământ superior de stat din Oradea.

Adăugat: 15 Mai 2014
Ultima actualizare:15 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Ecaterina Andronescu, senator PSD
trimite pe mail

Ecaterina Andronescu a discutat cu aceştia despre dezvoltarea învăţământului superior:

Ecaterina Andronescu: Am încercat şi eu să transmit, şi colegii de la universitate să-mi transmită, nevoia de a coopera în realizarea unor platforme informatice de cursuri, inclusiv de videocursuri, care să crească, deopotrivă, plaforma universităţilor partenere. Asemenea proiecte le putem dezvolta din fonduri europene, şi, sigur, din acest punct de vedere nu ne-am putea pune altfel problema, având în vedere resursele disponibile de la buget.

A consemnat corespondentul RRA, Stelian Radu Cacuci.

Corneliu Vadim Tudor trage un semnal de alarmă asupra şomajului

Prezent în Valea Jiului la o întâlnire cu electoratul, preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a vorbit despre obiectivele sale dacă va obţine un nou mandat în Parlamentul European.

Pornind de la problemele specifice Văii Jiului, Corneliu Vadim Tudor a susţinut că nici un europarlamentar român nu a le-a prezentat la Bruxelles.

"E un şomaj îngrozitor. Ce mai ştie cineva care e procentul şomerilor din forţa de muncă activă din Valea Jiului? L-au uitat toţi în afară de campanie electorală. Vin, sunt afişe, sunt bannere foarte costisitoare, să-i votaţi iarăşi. S-au deghizat, s-au travestit, cum spuneau... A ridicat vreunul problema şomajului şi sărăciei din România la Bruxelles sau la Strasbourg? Niciunu", a  afirmat liderul PRM, citat de corespondentul RRA, Ilie Pintea.

Norica Nicolai lansează tema venitului minim garantat

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai, candidat pentru un nou mandat, a lansat în dezbatere publică tema venitului minim garantat.

Norica Nicolai a precizat că aceasta este o măsură a Uniunii Europene de a reduce decalajele dintre statele membre din punctul de vedere al veniturilor cetăţenilor:

Norica Nicolai: Este vorba de situaţia salariilor şi de încercarea UE de a crea o politică de coeziune socială, inclusiv prin armonizarea veniturilor salariale. E o măsură pe care UE o gândeşte pentru a încerca să reducă decalajele majore dintre statele membre din punct de vedere ale venitului cetăţenilor.

Declaraţie consemnată de corespondentul RRA, Florin Firu.

PMP: UE trebuie privită ca un partener

Candidatul Partidului Mişcarea Populară la alegerile europarlamentare Ziegfried Mureşan consideră că Uniunea Europeană trebuie privită ca un partener.

Ziegfried Mureşan a precizat că regulile UE nu trebuie considerate un obstacol:

"Europa apără, practic, oamenii simpli, cetăţenii simpli de politicieni iresponsabili. Europa vechează ca instituţiile statului să funcţioneze bine. Sancţionează politicienii care încearcă să afecteze instituţiile statului, şi Europa vechează, de asemenea, ca banul public să fie gestionat cu atenţie. Pentru noi Europa este un partener. Siguranţa, securitatea, prosperitatea vin din UE", a spus el, citat de redactorul RRA, Alin Şerbănescu.

Monica Macovei: PSD fură din banul public

Monica Macovei, candidat pentru un nou mandat din partea PDL, a vizitat judeţul Neamţ.

La Roman şi la Piatra Neamţ, Monica Macovei a facut o radiografie a motivelor care fac ca banul public să nu fie folosit în interesul cetăţenilor, corupţia fiind una din cauze.

Monica Macovei: De ce sunt săraci mulţi dintre români? Sunt săraci pentru că PSD şi baronii PSD fură din banul public, prin contracte cu preţ mult mai mare decât valoarea de piaţă, decât valoarea pe bune a contractului respectiv, şi gândiţi-vă dacă am avea toţi aceşti bani, care n-ar pleca pe contracte cu valoare mult mai mare spre baronii PSD, gândiţi-vă ce am face cu banii aceştia în buget. Am mări alocaţiile pentru copii, am mări pensiile, am face spitale, am face şcoli, am face ce are nevoie comunitatea şi ce au nevoie oamenii.

Declaraţie consemnată de corespondentul RRA, Ştefan Daraban.

Iuliu Winkler, candidatul UDMR, nemulţumit de actuala campanie electorală

Iuliu Winkler, candidatul UDMR de pe prima poziţie la alegerile europarlamentare, şi-a manifestat, la Braşov, nemulţumirea faţă de modul în care decurge campania electorală.

Iuliu Winkler a atras atenţia asupra lipsei dezbaterilor pe teme care privesc strict Uniunea Europeană:

"Regretăm cu toţii faptul că nu vorbim despre subiectele europene, faptul că nu avem, de fapt, o campanie europeană, o campanie despre viitorul Uniunii, despre chestiunile importante din Europa, despre deciziile care vor trebui luate în lunile care urmează, ci avem de fapt un preludiu al campaniei pentru prezidenţiale, avem o pregătire a luptei şi o tatonare a eventualilor viitori posibili candidaţi pentru funcţia de preşedinte al României", a declarat el, potrivit corespondentului RRA, Mădălin Iacob.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
15 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza