Ecaterina Andronescu: Nu am luat bani din proiectul cu Universitatea Politehnică

Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, că pe perioada cât a fost ministru al educaţiei, nu a luat bani pentru proiectul de la Universitatea Politehnică Bucureşti, pentru care Agenţia Naţională de Integritate solicită cercetarea sa.

Adăugat: 2 Iunie 2011
Ultima actualizare:2 Iunie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Agenţia Naţională de Integritate solicită Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cercetarea Ecaterinei Andronescu pentru posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese.


"Universitatea Politehnică din Bucureşti este o instituţie de stat unde eu sunt profesor. Nu este o firmă privată. La această instituţie eu am obligaţii în calitate de profesor, inclusiv să conduc proiecte de cercetare sau proiecte cum este acesta pe fonduri structurale, din care peste 130 de doctoranzi, dacă îmi aduc eu bine în acest moment, au burse de doctorat din 2008. Acest proiect a fost lansat ca cerere UPB în mai 2008 a fost aprobat, cred că în septembrie 2008, şi aveam obligaţia să semnez acest proiect şi să-l coordonez în calitate mea de reprezentant legal al UPB. Pe perioada când am fost ministru şi de la aprobarea proiectului, nu am luat nici un ban din acest proiect. Mi-am îndeplinit obligaţiile mele de profesor", a afirmat Ecaterina Andronescu, în cadrul unei conferinţe de presă.


Ecaterina Andronescu a precizat ca a fost reclamată la ANI pe motiv de incompatibilitate între funcţiile de senator şi rector al Universităţii Politehnica Bucureşti.


"Eu m-am adresat Comisiei juridice a Senatului, comisia a luat în dezbatere cererea mea, a emis un document din care rezultă că nu este vorba de nici un fel incompatibilitate. Sigur că sub aspect juridic eu o să încerc să aduc probele din care să rezulte că nu am nici un fel de atingere cu probleme de acestea", a spus Ecaterina Andronescu.


Fostul ministru al educaţiei a ţinut să precizeze că nu a văzut documentele ANI, dar din ce i s-a  spus e vorba de unde un proiect pe fonduri strucurale din care circa 130 de studenţi doctoranzi iau burse.


"Nu e vorba de un proiect care duce bani la o firmă privată, este vorba de un proiect prin care doctoranzii Politehnicii îşi iau bani. Proiectul a fost aprobat în august-septembrie 2008 şi din momentul aprobării şi până când am ieşit din ministeriat nu am luat nici un leu din acest proiect. Mi-am asumat acest proiect în calitate de rector al Universităţii Politehnice Bucureşti pentru că era primul an în care pentru doctoranzi nu primeam finanţare de la minister", a explicat Ecaterina Andronescu.


Agenţia Naţională de Integritate  solicită Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cercetarea senatorului social-democrat Ecaterina Andronescu, pentru posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, deoarece a îndeplinit funcţia de manager de proiect la Universitatea Politehnică Bucureşti , în perioada în care era ministru al educaţiei.


Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, va ataca în instanţă decizia Agenţiei Naţionale de Integritate, prin care este declarată în stare de incompatibilitate de funcţii.


 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
2 Iunie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza