EBU cere asigurarea independenţei şi finanţării serviciilor publice Radio-TV

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune - EBU - cere autorităţilor române să asigure independenţa şi finanţarea stabilă şi adecvată a serviciilor publice de radio şi televiziune.

Adăugat: 12 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:12 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Apelul a fost făcut la finalul unei reuniuni organizate la Praga de EBU şi de Consiliul Europei.

S-a discutat în Cehia, între altele, despre rolul şi responsabilitatea parlamentelor în asigurarea libertăţii de exprimare şi a libertăţii presei.

Declaraţia finală a fost prezentată de Radka Betcheva, şefă a cabinetului directorului general al EBU.

"Parlamentari, profesionişti din presa audiovizuală şi experţi în drept, participanţi la reuniunea organizată la Praga de Consiliul Europei, de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei şi de EBU, cer autorităţilor române să asigure fonduri adecvate şi stabile pentru posturile publice de radio şi televiziune, dar şi independenţa lor faţă de ingerinţele politice. Serviciile publice de radio şi televiziune trebuie să-şi îndeplinească rolul lor democratic în societate, dar în acelaşi timp, trebuie să-şi poată susţine propriul lor proces de reformă", a afirmat Radka Betcheva.

Această declaraţie vine în contextul în care Parlamentul României a adoptat legea care va desfiinţa taxa radio-tv, iar actul normativ se află la preşedinte pentru promulgare.

La iniţiativa şefului statului a fost orgnizată zilele acestea o dezbatere cu specialişti în audio-vizual.

Ei s-au pronunţat pentru menţinerea taxei, în timp de Klaus Iohannis a apreciat că această decizie nu ar fi trebuit luată în procedură de urgenţă fără consultarea Radioului şi a Televiziunii publice.Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza