Duşa, nemulţumit de legea care reglementează adunările publice

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa este de părere că Legea privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice ar trebui modificată.

Adăugat: 5 Octombrie 2012
Ultima actualizare:5 Octombrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prezent, vineri, la şedinţa trimestrială a Consiliului Militar al Jandarmeriei Române, de la Sfântu Gheorghe, ministrul Duşa a spus că actuala Lege 60, are anumite limite şi nu reglementează, spre exemplu, adunările spontane.

"În timp, datorită, ştiu eu, nemulţumirilor sociale, manifestării societăţii civile, ceea ce este corect, pentru că Constituţia le garantează dreptul la exprimarea cuvântului, trebuie să readaptăm şi legislaţia în domeniu pentru ca intervenţiile Jandarmeriei la misiunile pe care le au de îndeplinit să fie în conformitate cu legea. În Legea 60 sunt reglementate adunările publice, nu sunt reglementate adunările spontane sau tot felul de activităţi publice, cu număr mare de persoane care apar şi care nu au un cadru legal de desfăşurare" a declarat Duşa.

Ministrul de Interne a anunţat că o prioritate a Ministerului Administraţiei şi Internelor este dotarea Jandarmeriei cu mijloace de transport capabile să asigure o intervenţie rapidă, respectiv cu microbuze, dar şi cu maşini Dacia Duster prin Programul "Rabla".

El a amintit că, urmare a reformei şi restructurării în MAI au fost disponibilizaţi mulţi oameni, Jandarmeria având mult de suferit.

"În cursul anului trecut, ca urmare a procesului de mare reforma şi restructurare a MAI, şi Jandarmeria a avut de suferit, în sensul că au fost disponibilizaţi mulţi oameni şi acum cu forţe reduse trebuie să asigurăm capacitatea de intervenţie şi forţele de intervenţie. Dar mai mult decât atât, nici nu au fost luate măsurile corespunzătoare de înzestrare şi dotare a Jandarmeriei astfel încât să poate interveni eficient. Şi dau ca exemplu acele camioane care au vechime de 40-50 de ani care consumă foarte mult şi au viteză mică de deplasare. Din acest motiv analizăm (...) posibilitatea ca încă din acest an să fie reorganizată activitatea de transport a trupelor, care e foarte importantă la intervenţii, cu mijloace de transport mai mici", a spus ministrul Mircea Duşa.

Precizăm că ministrul Mircea Duşa a participat, vineri, la şedinţa trimestrială a Consiliului Militar al Jandarmeriei Române, unde s-a discutat, printre altele, despre strategia de dezvoltare şi consolidare a Jandarmeriei în perioada 2014-2020, proiectul ordinului privind Ghidul evoluţiei în cariera militară a personalului din Jandarmeria Română şi pregătirea şi desfăşurarea misiunilor de asigurare a ordinii publice.Autor:
Angela Bârsan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Octombrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza