Duminică, 5 iunie, românii își aleg primarii și consilierii. Vezi noutățile din secțiile de vot

Pentru prima dată, secţiile de votare vor dispune de un sistem informatic menit să monitorizeze prezenţa la urne şi, de asemenea, să prevină votul ilegal.

Adăugat: 31 Mai 2016
Ultima actualizare:31 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Tablet care are instalat un program special creat pentru alegeri
trimite pe mail

Duminică, cetăţenii cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne pentru a-şi alege primarii, consilierii locali şi pe cei judeţeni.

Alegerile locale se vor desfăşura într-un singur tur, între orele 7:00-21:00.

Pentru prima dată, secţiile de votare vor dispune de un sistem informatic menit să monitorizeze prezenţa la urne şi, de asemenea, să prevină votul ilegal, după cum a explicat, astăzi, vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Marian Muhuleţ.

"Pe baza unei convenţii între AEP, STS şi Ministerul de Interne, se va instala o extensie a sistemului la centrul operativ de comandă de la Ministerul Afacerilor Interne şi toate cazurile, tentativele de vot ilegal, cazurile de afluenţă mare de alegători care se pot întâmpla în ziua votării vor fi semnalate cu promptitudine Ministerului Afacerilor Interne, care, prin echipajele mobile pe care le are dispuse în ţară, va lua măsurile care se impun", a spus Marian Muhuleţ.

Duminică, la intrarea în secţia de vot, vom fi întâmpinaţi de un operator de calculator care ne va scana CNP-ul pe o tabletă ce are instalat un program special creat pentru alegeri, ne-a transmis redactorul RRA Cătălin Purcaru.

Gestionarea sistemului informatic este asigurată de Autoritatea Electorală Permanentă, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi al Institutului Naţional de Statistică.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
31 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza