Duminică, 10 iunie - Ziua votului

Românii cu drept de vot, dar şi cetăţenii Uniunii Europene cu domiciliul sau reşedinţa în ţară sunt aşteptaţi, duminică, 10 iunie, la urne pentru a-şi vota aleşii locali.

Adăugat: 10 Iunie 2012
Ultima actualizare:10 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Secțiile de votare din România s-au deschis la ora 7.00 și se vor închide la ora 21.00

Peste 280.000 de candidaţi sunt în cursă pentru cele circa 45.000 de funcţii de primari, preşedinţi de consilii judeţene, consilieri locali şi judeţeni.

În premieră, primarii sunt aleşi într-un singur tur de scrutin şi va fi declarat câştigător candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi.

Alte noutăţi: nu se mai poate vota cu cartea de alegător şi nu vor mai exista secţii speciale în gări şi aerogări.

Cetăţenii vor primi patru buletine de vot, în judeţe pentru primar, consiliul local, preşedinte de consiliu judeţean şi consiliul judeţean, iar în municipiul Bucureşti buletine de vot pentru primarul de sector, consiliul local al sectorului, primarul general al capitalei şi consiliul general al capitalei.

În momentul prezentării la secţia de votare, pentru a putea vota alegătorul trebuie să arate membrilor Biroului Electoral al secţiei un act de identitate valabil: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic sau de serviciu şi carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare.

Pentru cetăţenii care nu au cărţi de identitate sau au aceste documente expirate, serviciile de evidenţă a persoanelor şi-au prelungit programul inclusiv în ziua alegerilor.

Pentru buna desfăşurare a alegerilor, Ministerul de Interne a mobilizat peste 32 de mii de angajaţi.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
10 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza