Dublarea alocaţiilor şi majorările salariale, cuprinse în rectificarea bugetară

Principalul beneficiar al rectificării bugetare va fi ministerul Muncii, care a primit toate fondurile necesare pentru a susţine dublarea alocaţiei pentru copii şi alte majorări salariale ce nu au fost initial prevăzute in buget.

Adăugat: 28 Iulie 2015
Ultima actualizare:28 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Guvernul urmează să aprobe astăzi prima rectificare bugetară din an, care ar urma să distribuie cei peste 4 miliard  del lei obţinuţi în plus în prima jumătate a anului.

Ultimele detalii ale proiectului de rectificare au fost prezentate cu puţin timp în urmă de premierul Victor Ponta, în deschiderea şedinţei de guvern.

El a spus că principalul beneficiar va fi ministerul Muncii care a primit toate fondurile necesare pentru a susţine dublarea alocaţiei pentru copii şi alte majorări salariale ce nu au fost initial prevăzute in buget. 

"Principala alocare, cu această rectificare, se referă la noi drepturi pe care Parlamentul le-a aprobat şi preşedintele României le-a promulgat, drepturi, din punctul de vedere al Guvernului, corecte, sunt de fapt reveniri, în cele mai multe cazuri, la ceea ce au tăiat alţii în 2010 şi mă refer aici la faptul că alocăm toţi banii necesari pentru plata alocaţiilor mărite pentru copii, pentru plăţile suplimentare aprobate de Parlament pentru veteranii de război, pentru foştii deţinuţi politici, pentru aviatori, personalul navigant, pentru diplomaţi, pentru grefieri, pentru toate categoriile sociale", a spus premierul.

Bani în plus va primi şi ministerul Sănătăţii.

"La Sănătate nu se taie, se dă. Să luaţi pe cineva să îl învăţaţi matematică, că minus cu plus, dacă e mai mare plusul, înseamnă că e plus. Aţi mutat nişte bani dintr-o parte într-alta, în final înţeleg că sunt 478 de milioane în plus şi asigurăm pentru Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, ambulanţe, UPU toţi banii pe care departamentul i-a cerut prin secretarul de stat, domnul Arafat, în aşa fel încât să nu fie niciun fel de problemă, nici de salarii, nici de cheltuieli consumabile şi toate celelalte lucruri", a subliniat Ponta.

Premierul a mai spus că  fonduri suplimentare vor fi acordate şipentru plata tuturor drepturilor caştigate de profesori în instanţă.  Iar primăriile şi consiliile judeţene vor primi peste un miliard de lei pentru investiţii locale.

Opoziţia a criticat de ieri această intenţie ar avea conotaţii electorale.

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga sustine că rectificarea nu îndreaptă resursele către politici publice importante şi ar transforma bugetul ţării în puşculiţa PSD.Autor:
Costin Grigore
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza