Dublarea alocațiilor pentru copii, amânată

Termenul de intrare în vigoare a legii care prevede dublarea alocaţiilor pentru copii va fi amânat.

Adăugat: 10 Ianuarie 2020
Ultima actualizare:10 Ianuarie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Termenul de intrare în vigoare a legii care prevede dublarea alocaţiilor pentru copii va fi amânat, cel mai probabil până în iulie când va avea loc rectificarea bugetară.

Premierul a făcut aceste precizări, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va promulga actul normativ.

Ludovic Orban: Poziţia preşedintelui este firească. A spus că intenţia domniei sale este aceea de a promulga legea. Sigur, noi suntem puşi într-o situaţie în care şi, dacă am vream nu am putea majora alocaţiile. Cel mai probabil soluţia pe care vom merge este aceea de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până când vom avea posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de stat, iar aici, ştiţi foarte bine că nu se poate face lucrul acesta decât la rectificarea bugetară. care nu se poate face decât după data de 1 iulie.

În ceea ce priveşte alegerea primarilor din două tururi de scrutin, premierul Ludovic Orban a precizat că PNL susţine puternic acest proiect şi că va fi căutată cea mai bună soluţie pentru adoptarea lui.

Guvernul nu ia, deocamdată, în calcul angajarea răspunderii asupra unui astfel de act normativ, a mai spus şeful executivului.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Ianuarie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza