Dreptul la vot a 18 deputaţi ruşi, suspendat în Consiliul Europei

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a decis, joi, la Strasbourg, suspendarea dreptului de vot al celor 18 deputaţi ruşi până la sfârşitul anului.

Adăugat: 10 Aprilie 2014
Ultima actualizare:11 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Hotărârea a fost luată ca sancţiune pentru acţiunile Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

Şeful delegaţiei României la APCE, Ionuţ Stroe, a explicat pentru RRA care vor fi consecinţele deciziei de joi.

"Nu mai au voie să voteze rapoartele, nu au voie să voteze recomanndările către Consiliul de Miniştri, nu mai au voie să fie reprezentaţi în structurile de conducere şi în comisiile de specialitate ale APCE - cu alte cuvinte, nu mai pot participa la deciziile care se iau în APCE", a precizat el.

Întrebat cât de importante sunt pentru Rusia deciziile care se iau în APCE şi în ce mod o vor afecta, Ionuţ Stroe a răspuns:

!Cât priveşte democraţia, drepturile omului, statului de drept, Rusia este într-un proces de monitorizare de mult exercitată de APCE şi de către Consiliul Europei. Cu siguranţă, în condiţiile în care din acest moment nu va mai avea dreptul de a participa la deciziile care o privesc în mod direct, Federaţia Rusă va fi afectată. Cât de mult, acum nu ştiu. Rusia mai degrabă văd că recurge la altfel de dialog, dialogul armelor, decât cel care ţine de atitudinea diplomaţiei parlamentare, de relaţia cu instituţiile europene, de respectarea legilor internaţionale; dar asta vom vedea".Autor:
Eliza Ungureanu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
10 Aprilie 2014
Ultima actualizare:
11 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza