Dragoș Pîslaru: Vor fi mărite doar salariile mici ale bugetarilor

Guvernul susține că resursele bugetare sunt limitate şi vor putea fi mărite, prin ordonanța privind salarizarea bugetarilor, doar cele mai mai mici salarii de la stat.

Adăugat: 24 Aprilie 2016
Ultima actualizare:24 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dragoș Pîslaru, ministru Muncii
trimite pe mail

Ministerul Muncii, împreună cu reprezentanţi de la finanţe încep de mâine să elaboreze noua ordonanţă de urgenţă privind salarizarea în sistemul bugetar.

La discuţii sunt invitaţi şi reprezentanţii sindicatelor.

Guvernul vrea ca actul normativ să aibă şi acordul partenerilor sociali, în contextul în care resursele bugetare sunt limitate şi vor putea fi mărite doar cele mai mai mici salarii de la stat.

Restul urmează să aştepte o nouă lege a salarizării, care să fie aplicată de executivul ce va fi desemnat după alegeri, a explicat la Radio România Actualităţi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru.

"În abordarea pe care noi o propunem acum adoptăm o ordonanţă de urgenţă care se concentrează la baza piramidei, deci ridicăm de la 1.250 de lei în sus cu o diferenţă între clasele de salarizare, astfel încât să facem diferenţierile şi lumea care se află în zona de bază să aibă salarii mai decente", a spus Dragoş Pîslaru.

Pentru aceste majorări Guvernul are la dispoziţie două miliarde de lei, sumă considerată prea mică de sindicate, care au avertizat că ar putea relua protestele.

La ultima reuniune tripartită, reprezentanţii marilor confederaţii sindicale au cerut să fie majorate toate salariile de la stat, cele mai mari cu sume mai mici şi într-un interval mai lung de timp.

Guvernul intenţionează să pună în dezbatere publică noua ordonanţă de urgenţă la jumătatea lunii viitoare şi să o aplice de la 1 iunie.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza